how-training-pants-can-help-with-development-and-key-milestonespotty-training

Oefenbroekjes die helpen bij het zindelijkheidsproces.

Is je kleintje al begonnen met zindelijkheidstraining? Dan is dit waarschijnlijk het moment om de luiers weg te doen en te beginnen met oefenbroekjes! Hieronder vind je hoe oefenbroekjes kunnen helpen bij een soepel verloop van de zindelijkheidstraining.

1. Ze kunnen helpen het zelfvertrouwen van je kind te verhogen


Oefenbroekjes hebben een psychologisch voordeel voor veel kinderen. Kinderen voelen zich veel groter als ze oefenbroekjes dragen die lijken op het ondergoed van de ouders. Maar dat is niet het enige: als ze zelf hun oefenbroekjes kunnen aan- en uittrekken, geeft dit hen een gevoel van zelfstandigheid.

2. Ze helpen bij de overgang


Oefenbroekjes zijn ook een perfecte tussenstap naar de overgangsfase naar ondergoed. Ze lijken op ondergoed en ze stellen je kind in staat zelf te voelen wanneer hij in zijn broek heeft geplast.

Tot het moment dat je kind een aantal uren achter elkaar droog is, kun je mogelijke ongelukjes met ondergoed voorkomen en oefenbroekjes gebruiken om hem gerust te stellen.

Ze zijn eenvoudig in gebruik


Oefenbroekjes zijn ontwikkeld voor eenvoudig gebruik voor zowel jou als voor je kind. Ze zijn ontwikkeld om gemakkelijk aan en uit te doen en sommige hebben zelfs plakstrips om ze nog sneller uit te doen.

Ze moedigen toiletgebruik aan


Luiers zijn ontwikkeld om te voorkomen dat je kind ze uit doet. Oefenbroekjes daarentegen stellen je kind in staat om zelf zijn broek uit te doen en naar het toilet te gaan.

Ondanks dat oefenbroekjes niet doorlekken, zal je kind zelf voelen wanneer ze nat zijn en uiteindelijk zelf concluderen dat droog en schoon een stuk prettiger is dan nat en vies!

Misschien vind je dit ook interessant: