Bij Pampers vinden we dat we meer kunnen doen dan de billetjes van baby’s droog en comfortabel houden. Het is ook onze verantwoordelijkheid om de wereld van alle baby’s beter te maken. Daarom hebben we goed nagedacht over hoe onze planeet er in de toekomst uit zou kunnen zien.

Hoe wij ons dit voorstellen? Als een duurzame omgeving, waarin gebruik wordt gemaakt van duurzame bronnen. We hebben dan ook al vaak de vraag gekregen of je luiers kunt recyclen. Met dat doel voor ogen hebben we een pilot voor luierrecycling opgestart in Amsterdam.

Het Pampers luierrecyclingprogramma van de start tot vandaag

Pampers heeft intussen hard gewerkt om van luierrecycling een realiteit te maken. Zo kwam de inzamelingspilot tot stand.

In 2019 lanceerden we Pampers luierrecycling in Amsterdam met een inzamelingspilot. Sindsdien hebben we al meer dan 73 ton aan luiers ingezameld. Dat komt neer op 350.000 luiers!

Het luier-inzamelprogramma loopt in samenwerking met TerraCycle, de gemeente Amsterdam, drogisterijen en kinderdagverblijven. Deze partners maken het mogelijk om makkelijk luiers in te zamelen via de strategisch geplaatste recyclebakken, verspreid over Amsterdam.

Waar vind je een recyclebak?

Er zijn inmiddels 12 recyclebakken, ook wel SmartBins genoemd, op verschillende plekken in Amsterdam. Er zijn inzamelpunten in de Amsterdamse wijken Oud-Zuid, Watergraafsmeer en Zuidoost. De recyclebak staat altijd in de omgeving van een kinderdagverblijf of Etos winkel.

In al deze SmartBins kun je op een verantwoorde manier de gebruikte luiers van je baby achterlaten. Zo kunnen ze gerecycled worden en een nieuwe bestemming krijgen. Dat heeft niet alleen een positieve impact op onze omgeving, maar betekent ook een eerste stap in de richting van een tweede leven voor deze luiers!

Hoe doe je mee aan luierrecycling

Jij bent de belangrijkste schakel in ons luierrecyclingprogramma. Want elke luier die jij helpt in te zamelen voor recycling, is een stap vooruit naar een betere wereld voor de toekomst van jouw kleintje.

Zo kan jij in 5 eenvoudige stappen meedoen aan het recyclen van luiers, ongeacht het merk:

  1. Download de Pampers Recycling App (verkrijgbaar voor Android en iOS).

  2. Gebruik de app om het dichtstbijzijnde luierinzamelpunt te vinden.

  3. Stop de gebruikte luiers van je baby in een plastic zak en breng die naar het inzamelpunt.

  4. Open de SmartBin door in je app te klikken op “open de Bin” en werp de zak met luiers erin.

  5. Volg jouw eigen en onze gezamenlijke bijdrage, om te zien welke positieve impact dit heeft op het milieu.

Daar doen we het voor

We rekenen op ouders zoals jij om deze kleine, maar zo belangrijke inspanning te leveren. Samen kunnen we een positieve impact creëren op onze leefomgeving. Zo kunnen we de wereld van onze baby’s beter maken, luier voor luier.

Wil je graag nog meer weten over luierrecycling door Pampers? Check dan alvast even onze veel gestelde vragen .