7 acts for goods

Voor baby's zorgen betekent ook zorgen voor de aarde waarop ze leven.

Pampers zet zich al ruim 50 jaar in voor een wereld waarin baby's gelukkig en gezond kunnen opgroeien. Dit doen we door veilige en hoogwaardige producten te ontwikkelen en door ouders, ziekenhuizen en gemeenschappen bij te staan met diverse hulpprogramma's. In al deze jaren hebben we grote vooruitgang geboekt en nu willen we nog meer doen voor de baby's van vandaag en morgen, én voor de aarde.

Daarom hebben we het programma 7 Acts for Good opgezet. Dit programma bestaat uit een aantal concrete stappen om goed voor baby's en de aarde te blijven zorgen.

Veilige producten blijven maken, in volledige transparantie

7 acts for good diaper 

Veilige producten blijven maken, in volledige transparantie

Van de selectie van de materialen tot de tests die we uitvoeren: elke dag passen we onze veiligheidsbelofte in drie fases toe om de prestaties van onze producten en het comfort en de veiligheid van jouw baby te waarborgen.

7 acts for good building 

De duurzaamheid van de grondstoffen, de productie en het transport garanderen

En daarvoor innoveren we in elke fase van de levenscyclus van onze producten, om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan een betere wereld voor baby's. Nu en in de toekomst. In 2020 willen we bewerkstelligen dat er in al onze fabrieken ‘0% afval op de vuilnisbelt’ belandt, en tegen 2030 willen we uitsluitend gebruikmaken van 100% groene stroom.

7 acts for good Plant 

Meer duurzame materialen gebruiken in onze luiers en doekjes

We willen vooruitgang blijven boeken, zodat onze producten in 2030 voor 50% uit duurzame materialen bestaan.

 7 acts for good garbage

Duurzamere verpakkingen ontwikkelen die minder afval met zich mee brengen

Het is onze doelstelling om tegen 2025 verpakkingsmateriaal te gebruiken dat 100% recyclebaar is en voor 50% uit gerecycled of herbruikbaar materiaal bestaat.

7 acts for goods Heartlamp 

Innoveren om luiers steeds duurzamer te maken

Baby’s kunnen nu eenmaal niet zonder luiers voordat ze zindelijk zijn, maar wij werken continu aan nieuwe innovaties om de hoeveelheid materiaal waar onze luiers uit bestaan met 30% te verminderen.

7 acts for good Hands 

Samenwerken om miljoenen baby's gelukkig en gezond laten opgroeien

Samen met UNICEF, hielp Pampers om tetanus bij moeders en pasgeborenen in 25 landen uit te bannen.
Tevens stellen we speciale Preemie-luiers beschikbaar voor de miljoen micropremature baby's die jaarlijks worden geboren.

 7 acts for good Heatarrow

Initiatieven uitwerken voor de recyclage van alle luiers en babydoekjes, niet alleen die van Pampers®

Het is onze doelstelling om tegen 2021 recyclage-installaties te voorzien in drie grote steden.

Het programma 7 Acts for Good is al gestart:

  • Innovaties in de luiers. Voordat baby's zindelijk zijn, hebben ze duizenden luiers gedragen. Per baby staat dit gelijk aan meer dan 150 kg materiaal. Een baby die Pampers® draagt, gebruikt gemiddeld bijna 30 kg grondstof minder4. Dankzij innovatie en het gebruik van nog betere materialen hebben we het gewicht van elke Pampers®-luier de afgelopen drie jaar gestaag verminderd, terwijl de vochtabsorptie gelijk is gebleven.

  • Nieuwe materialen. De luiers en doekjes van Pampers® Harmonie zijn ontwikkeld op basis van plantaardige materialen (zoals cellulose, katoen en suikerrietvezels) afkomstig uit duurzame landbouw en geproduceerd met 100% groene energie. Ontdek de collectie Pampers Harmonie.

  • Recycling van luiers. We hebben geconstateerd dat een aanzienlijk deel van het afval van gezinnen bestaat uit gebruikte luiers: daarom nemen wij het voortouw en bieden we als eerste merk recycling van gebruikte wegwerpluiers aan. De recyclingtechnologie is ontwikkeld door Fater, een joint venture van P&G en Angelini (de producent van Pampers in Italië). De eerste recyclefabriek is al operationeel in Italië en geeft jaarlijks 10.000 ton gebruikte luiers een nieuwe functie. Dat is het equivalent van de massa van de Eiffeltoren. In 2019 is Pampers in Amsterdam samen met partnerbedrijven gestart met het inzamelen van gebruikte luiers voor recycling. Meer dan 200 gezinnen hebben aan dit project meegewerkt en hun luiers in ‘slimme recyclebakken' gedeponeerd. In de eerste tien weken alleen al hebben we meer dan 5 ton luiers opgehaald.

  • Helpen om levens te redden. Samen met UNICEF helpt Pampers bij het uitbannen van maternale en neonatale tetanus in 24 landen. Vol trots kunnen we melden dat in maart 2019 ook het land Tsjaad deze ziekte heeft weten uit te bannen. Zo zijn sinds het begin van onze samenwerking in 2006 de levens van bijna 880.000 baby's5 gered. Dat is meer dan het aantal geboortes in Frankrijk in 2018. Klik hier voor meer informatie over de samenwerking van Pampers en UNICEF.

Met het programma 7 Acts for Good verbinden we ons ertoe om altijd goed voor baby's te blijven zorgen, evenals voor de aarde waarop zij leven. Het is een pad richting de toekomst dat we met veel enthousiasme inslaan.

Deze inspanningen worden erkend door grote spelers op het gebied van duurzaamheid: “Investeren in oplossingen om producten duurzamer te maken is goed voor de bedrijvigheid en goed voor het milieu”, aldus Erin Simon, Hoofd Duurzame R&D, World Wildlife Fund (WWF). “Met de aankondiging van vandaag geeft P&G voor haar producten prioriteit aan een innovatieve benadering van de kringloopeconomie, om zo de afvalcrisis waarmee we nu wereldwijd kampen te helpen oplossen.”

  1. Inkoop van groene stroom.

  2. Vergeleken met een klassieke wegwerpluier.

  3. Gemiddeld 5500 luiers per baby in Europa. Op basis van de gegevens van Pampers® baby-dry in de EU gedurende de gehele periode dat luiers worden gebruikt.

  4. Vergeleken met de bestverkochte Pampers-luiers in 2016.

  5. Volgens de schattingen van de WHO en van UNICEF in februari 2019.

De veiligheid van jouw baby komt op de eerste plaats