Verminderen van onze milieubelasting

Verminderen van onze milieubelasting

Betere luiers met minder materialen

De beste manier om de milieubelasting te verminderen is om te concentreren op het verminderen van materialen; dit is gebaseerd op onderzoeken van overheidsinstellingen (zoals de DEFRA in het Verenigd Koninkrijk) en Pampers.

• Pampers gebruikt nu aanzienlijk minder materiaal dan voorheen. Zo hebben we in Europa en in Noord-Amerika, in de afgelopen twee decennia, het gewicht en verpakking van onze luiers met bijna 50% doen afnemen en we werken eraan om dit percentage te verhogen.

•Pampers stopt ook met het gebruik van kartonnen dozen ten gunste van zakken (al begonnen in delen van Europa). Ouders vertellen ons dat ze blij zijn met de zakken omdat ze makkelijker te dragen zijn. En door dit te doen besparen we meer dan 80% aan verpakkingsmateriaal en bijna 10% aan plastic. Het overstappen van dozen naar zakken zal ook resulteren in minder vrachtwagens op de weg, wat tot 162 ton CO2 bespaart.

Slimmere productie betekent minder middelen die nodig zijn om onze luiers te maken

Tussen 2009 en 2014 hebben we het volgende gereduceerd:

• Bedrijfsafval met 78%

• CO2-uitstoot met 9%

• Energieverbruik met 8%

• Waterverbruik met 4% (per productie-eenheid) Tegenwoordig brengen 10 van onze fabrieken geen enkel afval meer naar stortplaatsen, dit betekent dat er niets van wat in die fabrieken binnenkomt, wordt verspild. Ons doel is dat iedere Pampers-vestiging hetzelfde gaat doen. Om dit te kunnen doen, zijn we constant bezig met zoeken naar oplossingen om ons afval opnieuw te gebruiken of te recyclen. Bijvoorbeeld:

•In Saoedi-Arabië worden stukjes uit de absorberende materialen die je baby droog houden gebruikt voor het behoud van water in woestijnachtige gebieden.

•In Duitsland worden plastic resten opnieuw gebruikt als plantenpotten!

Hernieuwbare energie, duurzame inkoop

•In 2014 werd een van de grootste fabrieken in Targowek, Polen, de eerste Pampers fabriek die 100% elektriciteit gebruikt uit schone energie, zoals zon, wind en water. We zullen het hier niet bij laten, we werken eraan om hetzelfde te doen in meer van onze fabrieken.

• We streven ernaar om duurzaam geproduceerde materialen te gebruiken, met behoud van superieure prestaties en de hoogste normen voor de veiligheid van baby's.

We boeken vooruitgang, maar we hebben nog een lange weg te gaan, daarom blijven we zoeken naar manieren om te verbeteren.

Misschien vind je dit ook interessant: