science touch the secret to pampers wipes

Wetenschap + aanraking: het geheim van de Pampers doekjes

Pampers investeert veel tijd in voortdurend onderzoek en innovatie om de zachtheid en het perfecte reinigingsvermogen van de Pampers babydoekjes te verbeteren.

Hierbij een kijkje op de wetenschap achter de reinigingskracht van een doekje, evenals een overzicht van de complexe samenstelling van een Pampers babydoekje.

De wetenschap achter de reinigingskracht van doekjes
Van smerige billetjes tot vieze handen, de belangrijkste reden waarom moeders babydoekjes gebruiken is de capaciteit om viezigheid snel, efficiënt en op een zachte manier te verwijderen. Er zijn drie hoofdfactoren die bepalen hoe goed een babydoekje reinigt:

1. Het lichamelijke contact en de wrijving om solide viezigheid van de huid af te nemen
2. De oplossende kracht die plakkende viezigheid van de huid losweekt
3. De absorberende kracht om nattige viezigheid van de huid op te nemen

De anatomie van een babydoekje
Pampers babydoekjes zorgen voor een zachte reiniging dankzij de unieke combinatie van een zachte, niet-geweven, doekachtig substraat met een lotion op waterbasis. Jaren van onderzoek hebben klinisch bewezen dat Pampers helpen bij de grondige reiniging bij pasgeboren baby’s zodat hun huid er gezond uit ziet.

Laten we eens bekijken hoe ieder onderdeel van een babydoekje is ontworpen om bij te dragen aan het voorzichtig reinigen van de babyhuid.

Zacht, niet-geweven, doekachtig substraat
De grondlaag van een Pampers babydoekje is een materiaal dat uit een mix van vezels bestaat, dat speciaal is geselecteerd om zijn zachtheid en flexibiliteit. Iedere vezel, gemaakt van gemodificeerde cellulose en polypropyleen, voegt een unieke eigenschap toe waardoor het gevoel van een doekje wordt nagebootst. Gemodificeerde cellulose wordt gebruikt om de reinigingskracht en de absorberende eigenschap te optimaliseren, terwijl polypropyleen wordt toegevoegd voor extra zachtheid en flexibiliteit.

Deze vezels worden zonder chemische bindmiddelen vervlochten via een proces dat "hydrobinding" wordt genoemd, om zo een zachte, rekbare en kussenachtige stof te maken die zacht aanvoelt op de huid. De flexibiliteit van het doekje helpt moeders om elke vouw en plooi van de babybilletjes schoon te maken. Daarnaast werken de individuele vezels als zachte borsteltjes om de viezigheid van de huid af te vegen.

Hydrobinding creëert ook ruimtes tussen de vezels, wat een sponsachtige absorptie geeft bij het schoonmaken van vloeibare viezigheid. Hierdoor kan elk Pampers babydoekje achtergebleven viezigheid oppakken door met lichte druk af te vegen, hetgeen een natuurlijk schoon en fris
gevoel achterlaat.

Milde reinigingslotion
De zachte reinigingslotion op waterbasis is ontworpen om te helpen bij het verwijderen van viezigheid terwijl het de babyhuid verzorgt en hydrateert. De ingrediënten zijn stuk voor stuk getest zodat ze zelfs bij een gevoelige huid mild genoeg zijn. De ingrediënten worden vaak gevonden in andere dagelijkse huidverzorgingsproducten. Dit zijn een aantal hoofdingrediënten waaruit de lotion bestaat.

Water
Ieder doekje is vochtig gemaakt met een emulsielotion op waterbasis. De lotion bevat een watergehalte tot 98%, wat helpt bij het losweken en oplossen van viezigheid die op de huid plakt. Het kan ook achtergebleven vuil of opgedroogde urine op de huid oplossen.

Emulgatoren
De lotion bevat ook een aantal zachtaardige emulgerende reinigers, die kunnen helpen bij het verwijderen van vettige overblijfsels op de babyhuid. Vettige viezigheid wordt dankzij de emulgatoren in de lotion, in het doekje getrokken waardoor het vervolgens weggeveegd kan worden.

Huidverzorgingsmiddelen
Huidverzorgingsmiddelen helpen om de babyhuid te herstellen. 3

pH-buffers
De lotion bevat een op citroenzuur gebaseerd buffersysteem om de pH-waarde laag te houden, dit helpt om de natuurlijke pH-balans van de huid in stand te houden.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat een van de voornaamste oorzaken van luieruitslag ligt in de verstoring van deze pH-balans, die wordt veroorzaakt door vieze luiers. Vieze luiers bevatten vaak digestieve enzymen die de huid irriteren, maar alleen actief zijn als de pH boven de 6.0 is. Om dit tegen te gaan, bevatten Pampers babydoekjes een speciaal ontwikkelde lotion met een buffercapaciteit die snel de pH van de huid herstelt tot een normaal niveau van ongeveer 4,5 - 6,0.

Conserveringsmiddelen
Elk doekje bevat een kleine hoeveelheid Conserveringsmiddelen, die helpen om de doekjes fris te houden voor gebruik. Daarnaast voorkomen ze kruisbesmetting met andere doekjes als de verpakking eenmaal open is.

Misschien vind je dit ook interessant: