diaper rash prevention and why you should use wipes

Zo helpen babydoekjes luieruitslag voorkomen

Babydoekjes zijn niet meer weg te denken in gezinnen met jonge kinderen. Vergeleken met vroeger zijn babydoekjes aanzienlijk verbeterd in kwaliteit. Ze zijn uitermate geschikt voor het verzorgend reinigen van de huid, ook voor gevoelige huidjes.

Pampers zet zich volledig in om producten te leveren voor tevreden, gezonde baby’s.

Verzorging voor de huid

Baby’s huidje onder de luier is vaak blootgesteld aan urine en ontlasting. Het is soms lastig om de huid goed schoon te maken, door de vouwtjes en plooien rondom de billetjes. Blootstelling aan natheid en het afsluiten van een luier kan bijdragen tot lokale irritaties en luieruitslag.

Luieruitslag, een acute ontstekingsreactie die irritatie en ongemak kan veroorzaken is één van de meest bekende huidproblemen bij baby’s. Het wordt veroorzaakt door een combinatie van verschillende factoren, waaronder:

  • Te lange periodes van nattigheid in de luier. Dit maakt de natuurlijke barrière van de huid natter en zwakker, waardoor de huid eerder beschadigt en geïrriteerd raakt.
  • De aanwezigheid van ontlastingsenzymen, die de beschermende eiwitten en lipiden in de bovenlaag van de huid afbreken.
  • Verhoogde pH-waardes van de huid, door de aanwezigheid van urine en ontlastingveroorzaakt irritatie en roodheid.
  • Al deze factoren kunnen leiden tot een steeds ernstiger huiduitslag.

Verzorging van de huid rondom de luier

Bij een doeltreffende preventie en behandeling van luieruitslag is het volgende vereist: regelmatige verschoningen zodat urine en ontlastingsenzymen van de huid verwijderd worden, regelmatig smeren van crème op de geïrriteerde huid, gebruik van goede absorberende wegwerpluiers en zachte doekjes om de huid bij iedere verschoning zo goed mogelijk te reinigen.

Zachte, effectieve reiniging kan helpen om de cyclus van luieruitslag te stoppen, omdat dit de verontreinigingen van de huid verwijdert en de pH-waarde herstelt. Babydoekjes kunnen bovendien herstellende ingrediënten aan de huid toevoegen.

De billetjes reinigen met alleen water werkt niet, omdat vetachtige substanties daarmee niet verwijderd kunnen worden. Bovendien is water alleen niet in staat om een buffer voor de pH-waarde te creëren. Washandjes en sponzen zijn niet hygiënisch bij hergebruik, ze kunnen  ook huidirritatie veroorzaken door wrijving, vooral als de huid al geïrriteerd is.

Babydoekjes bieden verreweg de meeste voordelen om luieruitslag te voorkomen; baby’s huidje wordt zo grondig schoon en supergoed verzorgd.

Misschien vind je dit ook interessant: