How-to-boost-daddy-baby-bonding

Hoe schep je als vader een band met je baby?

Marygrace Taylor

Nieuwe vaders en hun pasgeboren kleintjes hebben een speciale band. Lees hier hoe je een goede band kunt opbouwen met je baby in de eerste paar weken.

Lees hier hoe je een de band tussen vader en kind kunt versterken
Oproep aan alle nieuwe vaders! Als je niet zeker weet hoe je een band kunt scheppen met je pasgeborene, ben je niet de enige. Sommige ouders hechten zich natuurlijk aan het kind, maar het komt ook heel vaak voor dat ouders een beetje onzeker zijn over de band met hun eigen kind.

Een band opbouwen is heel belangrijk. Een sterke, gezonde relatie bevordert de ontwikkeling van je baby en geeft hem het gevoel van veiligheid en eigenwaarde. Dat heeft weer effect op de lange termijn. Je kunt al een band opbouwen op het moment dat je kind ter wereld komt. En dit kun je elke dag blijven doen. Zo doe je dat:

Houd hem vast
Je houdt van je baby, en je baby ligt dolgraag in je armen. Het is belangrijk dat nieuwe vaders hun pasgeborene lekker veel vasthouden, wiegen, en dicht tegen zich aanhouden om een band te stimuleren.

Masseer je baby
Eenvoudige massages helpen je baby te ontspannen en in slaap te vallen. Doe dit heel voorzichtig. Babymassagetechnieken kun je leren tijdens een cursus, uit een boek of via internet.

Communiceer met je kindje.
Je baby weet misschien niet wat je zegt, maar dat wil niet zeggen dat hij niet graag naar je stem luistert. Of je nu voorleest, zingt of tegen je kindje praat (of zelfs die schattige babygeluidjes nadoet), je stimuleert hoe dan ook zijn zintuigen en bevordert tegelijkertijd jullie band.

Doe je kindje in bad.
Het wassen van je pasgeborene voor het slapengaan, zal jullie beiden ontspannen na een drukke dag. Maak hier een ritueel van.

Houd je kindje bij je.
Als je dicht bij je pasgeboren kindje wilt zijn, maar hem niet vast kunt houden omdat je misschien de was aan het vouwen bent, leg hem dan in een draagdoek. Een draagdoek zorgt ervoor dat je baby zich veilig voelt tegen je borst. Zorg wel dat de draagzak of doek het hoofdje en de nek goed ondersteunen.

Misschien vind je dit ook interessant: