Nieuwe vader. Zal ik, als aanstaande vader, goed om kunnen gaan met het ouderschap?

Nieuwe vader. Zal ik, als aanstaande vader, goed om kunnen gaan met het ouderschap?

Angsten van vaders. De geboorte is ook een erg spannend vooruitzicht voor de bevallingspartner. Zorgen over hoe je met weeën zult omgaan (en met complicaties als die zich voordoen) moeten van tevoren al goed besproken worden. Communicatie is de sleutel tot een succesvolle bevalling en je partner moet rustig blijven en goed geïnformeerd en behulpzaam zijn.

PODIUMANGST Hoe kan ik als nieuwe vader omgaan met de geboorte en met de pijn en stress van mijn partner? Hoe kan ik haar zo goed mogelijk ondersteunen? Hoe zal ik reageren als het hoofdje van mijn baby tevoorschijn komt? Als je dit soort vragen hebt, reageer je zoals elke normale aanstaande vader! De meeste vaders in spe maken zich zorgen over hoe ze zich zullen voelen en gedragen tijdens de bevalling en geboorte. Het is logisch dat je je zorgen maakt, maar je zal het prima doen. Je zult er versteld van staan ​​hoe goed je zult kunnen omgaan met de onvoorspelbare emotionele en fysieke eisen van de grote dag.

Je kunt dit een beetje met een achtbaan vergelijken en herinner jezelf eraan dat er aan het einde van de rit een mooie pasgeboren baby op je wacht en dat je de nieuwe rol van het ouderschap zult omarmen. Denk positief en houd in gedachten dat je de steun van professionals die elke dag baby's op de wereld brengen bij de hand zult hebben. Zij hebben het allemaal al eens gezien en zullen je niet vreemd aankijken als halverwege je knieën beginnen te wiebelen of als je een kleine pauze en wat frisse lucht nodig hebt! Dit is ook een onderdeel van het aanstaande vaderschap. Maar zorg ervoor dat je er voor je partner bent wanneer ze je het meest nodig heeft en doe je best om, net als zij, te genieten van deze kostbare en unieke ervaring dat jullie ouders worden.

Misschien vind je dit ook interessant: