8 unique and esential gifts for a second-baby shower

Acht originele cadeautjes voor een tweede babyshower

Ah, de tweede zwangerschap. Achteraf commentaar hebben is altijd makkelijk, toch? Toen mijn tweede jongetje werd geboren wist ik wat ik echt nodig had, en geloof me, het was geen speelkleed en een bijpassend blauw geruite schommel!

Het probleem is, en mijn vriendinnen die ook moeder zijn zeggen dit ook, dat het vreemd is om dingen te vragen die je echt nodig hebt, omdat het er meestal te nuttig voor een cadeautje uitziet. Met andere woorden: niet leuk om te geven.

Ik hield mijn mond en kreeg nog een autozitje dat ik niet nodig had, fotolijsten en een wieg van mijn schoonfamilie. Ja, dat was een mooi cadeau, maar de eerste wieg was nog maar drie jaar oud. Dus als jouw vriendin in verwachting is van haar tweede, wacht niet af, vraag haar gewoon wat ze echt nodig heeft. Dat zal ze hoogstwaarschijnlijk niet zeggen. Kies uit deze lijst met ideetjes waarmee je de plank niet mis kunt slaan. Ze zal vast zeggen: "Hoe wist je dat?"

1. Een babyboek


Als je er geen hebt zal je kind later nooit een bewijs van zijn mijlpalen terug kunnen vinden. Vaak wordt het eerste hikje van de eerstgeborene genoteerd, terwijl de tweede het dan met een babyboek bestaande uit een ziekenhuisfoto en een armbandje in een envelop moet doen.

Beter nog: vertel de aanstaande moeder dat als ze geen tijd heeft om het boek in te vullen, ze de mijlpalen ook op een notitieblok of op een muurkalender kan zetten. Dan kun jij het, één keer per maand als je langskomt, in je mooiste handschrift in het boek schrijven. Dat zou echt een fantastisch cadeau voor de nieuwe moeder zijn.

2. Luiers en doekjes


Je kunt er nooit genoeg van hebben. Nee, het is niet het mooiste cadeau voor een nieuwe moeder, maar het is wel het meest nuttige cadeau. In deze categorie vinden we ook andere dingen die snel opraken, zoals borstvoedingsspulletjes, spuugdoekjes, batterijen voor apparaatjes en baby verzorgingsproducten.

3. Oppasdiensten


Als je aanbiedt om op de tweede te passen zodat de moeder wat tijd alleen met haar eerste kindje kan doorbrengen, zal ze je voor eeuwig dankbaar zijn.

4. Kleertjes


Geef kleren in de volgende twee gevallen: als het geslacht van de tweede baby anders is, of als het geslacht van de tweede baby hetzelfde is, maar de tweede baby in een ander jaargetijde wordt geboren. Toen mijn tweede zoontje werd geboren, kreeg ik bijna helemaal geen kleertjes, want iedereen dacht dat ik toch nog veel kleertjes had liggen van de eerste baby. Het probleem was dat mijn eerste zoontje in juli op de wereld kwam. De tweede kwam in januari, dus de eerste kleertjes van zijn broertje waren die tweede keer absoluut niet te gebruiken.

5. Cadeaubonnen voor afhaalmaaltijden of thuisbezorgde gerechten


Lekker eten bestellen zonder je zorgen te maken over het budget is een geweldig cadeau voor een nieuwe moeder. Vooral als het al half zeven 's avonds is, je man laat werkt en je baby lastig is.

6. Een boek met pareltjes van wijsheid


Wil je een cadeau met een persoonlijk tintje geven? Koop een mooi dagboek en laat vrienden en bekenden hun beste advies voor de tweede baby erin schrijven.

7. Een nieuwe tas


Kies voor een ruime, chique tas met veel vakjes. Een moeder is er wellicht na haar tweede zwangerschap wel klaar mee om een handtas én een luiertas te dragen. Doe haar een plezier door in een prachtige tas te investeren waar ze al haar troep en luierspullen in kwijt kan en die ze nog steeds leuk zal vinden als de luierdagen voorbij zijn.

8. Een cadeaubon voor een dagje uit met de kinderen


Laat de rest van het gezin er een middagje op uitgaan, in plaats van alleen de moeder een cadeautje te geven. Ze kunnen naar een plaatselijk kindermuseum, een indoor speeltuin of een peuterspeelzaal. Moeder zal het waarderen om een (relatief) rustig moment met haar tweede baby door te brengen, terwijl de oudere kinderen zich elders vermaken. Het zal voor iedereen een fijne belevenis zijn.

Misschien vind je dit ook interessant: