baby-shower-basics-fun-places-to-host-a-shower

Basisbeginselen voor een babyshower: leuke plekken om een shower te organiseren

Ellen Neuborne

Je kunt je misschien afvragen hoe je een locatie kunt kiezen die leuk en functioneel is voor een babyshower. Het kiezen van de juiste plek is belangrijk, omdat het een beslissing is die al vroeg in het planningsproces moet plaatsvinden. Als je eenmaal een locatie hebt geregeld, is het vaak niet eenvoudig om nog te wijzigen.

Je kunt kiezen voor de traditionele mogelijkheden, in een restaurant of bij iemand thuis, het kan allebei leuk zijn. Maar als je iets unieks en creatiefs zoekt zijn er veel andere plekken die een bijzondere en leuke locatie kunnen zijn voor een babyshower.

1. Botanische tuin


Als jullie dorp of stad een botanische tuin heeft, is dit een mooie, fleurige locatie voor een babyshower. Botanische tuinen hebben vaak evenementruimtes, bijvoorbeeld een pergola of tuinhuisje. Je kunt informeren naar de mogelijkheden.

Het is een fantastische optie, vooral in warmere maanden. En Moeder Natuur helpt bij de versiering! Als je over zo'n locatie nadenkt, moet je wel al vroeg reserveren. Dit zijn ook populaire locaties voor bruiloften en andere grote feesten, dus wees er vroeg bij!

Lees de kleine lettertjes van je contract om te zorgen dat je precies weet wat de kosten en voorwaarden inhouden en wat de locatie aan jou verschuldigd is bij slecht weer.

2. Kunstgalerie


Kunst kan ieder evenement bijzonder maken. Galerieën kunnen vaak feestjes organiseren en een babyshower te midden van kunst zou een elegante en creatieve uitstraling hebben.

Denk bijvoorbeeld aan een galerie met lokale kunstenaars of fotografen of eentje met een tentoonstelling in de smaak van de aanstaande moeder of haar hobby's. Als je kiest voor een galerie, zorg er dan voor dat er ook stoelen zijn, aangezien het bekijken van kunst meestal staand gedaan wordt.

3. Knutsellocaties


Als je ooit ergens met je kind een mok gemaakt hebt of een doek/bord beschilderd hebt, kan deze ‘knutsel’locatie ook een optie zijn voor een babyshower. Combineer je locatiekeuze met je geplande activiteiten en houd de babyshower in een knutselstudio.

Veel van zulke studio's verhuren hun ruimte, vooral tijdens avonduren, voor privégelegenheden voor volwassenen. Gasten kunnen hun eigen ontwerpen maken of een geschenk voor de baby, of allebei.

4. De bibliotheek


Je kunt ook denken aan een gemeenschapsruimte van een bibliotheek of een ander openbaar gebouw. Deze ruimtes zijn vaak een goede keuze en kunnen dienen als een "blanco vel" voor je decoratie-ideeën. Vergeet niet te informeren naar de regels omtrent eten en (vooral als het in de bibliotheek is) muziek.

Welke locatie je ook kiest, denk eraan dat het een babyshower is. Dus vraag bij het zoeken naar een locatie om informatie over zitplekken, toiletten, toegankelijkheid en parkeren.

Het kiezen van een locatie is niet zomaar een klusje; de juiste locatie kan een groot deel van de feestvreugde vormen! Verbreed je horizon, verzin wat ongewone opties en kies een plek die een bijdrage levert aan de grote dag.

Misschien vind je dit ook interessant: