what-you-need-to-know-about-planning-a-baby-shower

Hoe organiseer je een babyshower?

Ellen Neuborne

Babyshowers zijn heel bijzonder omdat het de eerste keer is dat je de komst van de baby deelt met familie en vrienden. Of je nu een ervaren moeder of een speciale vriendin van een aanstaande moeder bent, het plannen van een babyshower is veel werk. En je moet alles goed plannen om te zorgen dat de dag speciaal en leuk is voor iedereen.

De sleutel tot een fantastische babyshower is goed plannen. Hier vind je een essentiële checklist om zeker te weten dat alles klaar is voor op de grote dag.

1. Maak een gastenlijst


Bespreek de gastenlijst met de aanstaande moeder. Zorg ervoor dat alle speciale vrienden en familieleden meegerekend worden.

2. Kies een locatie


Kies een locatie die geschikt is voor de aanstaande moeder en haar gasten. Het kan thuis zijn of in een restaurant of een park. Wees er zeker van dat de locatie geschikt is voor de omvang van je groep en goed te bereiken is voor eventuele leveranciers (bijvoorbeeld de cateraar of het entertainment). Lees de kleine lettertjes van ieder contract dat je ondertekent, zodat je op de hoogte bent van alle kosten en voorwaarden.

3. Kies een thema


Voordat je met het plannen van het feestje begint, moet je beslissen of het feestje een thema krijgt. Zo ja, gebruik het thema dan als basis voor alle andere beslissingen. Bepaal het thema vroeg met de aanstaande moeder.

4. Verstuur uitnodigingen


Uitnodigingen moeten een aantal weken voor de shower verstuurd worden, zelfs als je dit via e-mail doet.

Stuur de uitnodigingen vroeg genoeg zodat de genodigden het in hun agenda kunnen zetten en een cadeau kunnen kopen. Wees in de uitnodiging duidelijk over hoe de gasten hun komst dienen aan te geven.

5. Regel het eten


Je kunt ervoor kiezen een cateraar in te schakelen, alle gasten te vragen zelf iets mee te nemen of zelf te koken. Bespreek het menu met de eregast, als zij bijvoorbeeld last heeft van oprispingen zijn taco's niet zo'n goed idee!

Je hebt flexibiliteit wat betreft het eten. Alles kan, van een diner tot tapas tot een desserttafel. Pas je gerechten aan op het tijdstip en het thema van het feestje.

6. Organiseer spelletjes en activiteiten


Veel gasten verwachten traditionele babyshowerspelletjes. Plan er een paar om een feestelijke sfeer te creëren en iedereen bezig te houden. Als je niet van spelletjes houdt, kun je alternatieve activiteiten verzinnen, zoals het invullen van inspiratiekaartjes voor de aanstaande moeder of een knutselactiviteit om leuke dingen voor de baby te maken.

7. Maak een rooster voor de dag van de babyshower

Als de dag van de shower aanbreekt, gebeurt er veel tegelijk. Maak dus een schema voor jezelf zodat je niets vergeet. Je hoeft natuurlijk geen minuut-tot-minuutschema bij te houden, maar een algemeen schema helpt te zorgen dat alles gaat zoals gepland.

Zelfs als je je aan een schema houdt, moet je natuurlijk op de tijd en de eregast letten. Heeft ze honger? Is ze moe? Heeft ze plezier? Het is haar dag en jouw schema moet flexibel genoeg zijn om aangepast te kunnen worden op haar stemming!

8. Regel geschenkjes


Kleine geschenkjes voor de gasten zijn ook een traditie bij babyshowers. Iets lekkers zoals koekjes of snoep is prima. Persoonlijke verzorgingsproducten zoals zeep of potpourri zijn ook populair. Pas je geschenkjes aan op je thema.

Het plannen van een shower betekent veel verschillende en belangrijke taken tegelijkertijd regelen. Vraag gerust hulp, vooral op de dag van de shower, om te zorgen dat alles gladjes verloopt: delegeer het aan iemand om de geschenkenlijst bij te houden tijdens het openen van de cadeautjes. Vraag een vertrouwde gast om je te helpen de aanstaande moeder in de gaten te houden om te zorgen dat zij alles heeft wat ze nodig heeft. En vergeet niet om zelf ook van de dag te genieten! Het is de viering van een nieuw leven, dat is een heel bijzondere gebeurtenis!

Misschien vind je dit ook interessant: