Vier cadeautjes waar iedere moeder in spe blij mee is

Vier cadeautjes waar iedere moeder in spe blij mee is

Flesjes, slabbetjes, babyschoentjes, babyfoon: ja, er komt heel wat voorbereiding bij het moederschap kijken!

Daarom kunnen de meeste nieuwe moeders wel wat hulp gebruiken. Toen ik in verwachting was, was iedere hulp die ik kreeg, van kleertjes krijgen tot het in elkaar zetten van een wieg, van harte welkom. Het is natuurlijk niet makkelijk om te weten wat een nieuwe moeder nodig heeft. Als je twijfelt, kies dan voor veiligheid, met deze doordachte cadeautjes!

1. Iets lekkers


Van lasagne tot lamsboutjes, een zelfgemaakte maaltijd is altijd welkom. In een laat stadium van haar zwangerschap is een aanstaande moeder alleen nog maar moe. Ik kon tijdens de laatste maand van mijn zwangerschap van mijn eerste kind, Isabel, nog nauwelijks bewegen, laat staan dat ik energie had om te koken!

2. Een cadeaubon


Een cadeaubon voor een spa, een manicure of een kapsalon is het perfecte cadeau om klaar te zijn voor de komst van de baby.

Vermoeidheid is een factor (ik was te moe om mijn haar te doen en het te wassen en te drogen), maar de omvang van je buik is ook zeker een probleem. Na negen maanden kon ik mijn tenen niet meer zien om ze te lakken, dus een uur pure verwennerij in een spa was echt heerlijk.

Als de baby er eenmaal is, zul je niet veel tijd meer hebben om weg te gaan, dus nu is het perfecte moment om jezelf te verwennen.

3. Simpele babycadeautjes


Het is misschien saai om een spuugdoekje of een wikkeldeken cadeau te geven, maar dit zijn nou precies de cadeautjes die ik als nieuwe moeder het meeste nodig had. Pasgeboren baby’s zijn smeerpoetsen en morsen en spugen hun melk uit, dus wat nuttige doekjes en dekentjes geven is een goed idee.

Bovendien zijn ze vaak helemaal niet duur!

4. Babykleertjes in een grotere maat


Die kleine jeans, shirtjes en jurkjes voor pasgeboren baby’s zijn schattig, maar je kindje zal er heel snel uitgroeien. Ik kreeg zoveel kleertjes voor 0 tot 3 maanden dat ik Isabel een paar keer per dag omkleedde, zodat ze tenminste allemaal een keer gedragen werden!

Koop een grotere maat van kleertjes voor je vriendin die moeder wordt, ze zal je er dankbaar voor zijn.

Denk eraan dat de meeste nieuwe moeders zelf hun eigen uitrusting uitkiezen, vooral de grotere items zoals de kinderwagen en het autozitje, dus laat deze artikelen in de winkel liggen. Jouw cadeau hoeft niet duur te zijn, het kan zelfs gratis zijn en toch het verschil maken.

Als je niet weet wat je moet kiezen, vraag je zwangere vriendin dan wat ze het meeste nodig heeft!

Misschien vind je dit ook interessant: