A-few-final-touches-for-the-big-day

Een paar tips om van de geboorte van de baby een onvergetelijke herinnering te maken.

Een bevalling kun je niet regisseren. Van tevoren weet je nooit hoe lang het gaat duren, hoe het allemaal zal uitpakken en hoe het moment van de geboorte er daadwerkelijk uit zal zien. Toch is het de moeite waard om alvast na te denken over de ideale sfeer in de verloskamer en hoe je de eerste minuten als gezin zou willen doorbrengen. Wil je graag dat de lichten gedimd zijn? Wil je bijvoorbeeld bepaalde muziek op die je baby hoort bij zijn kennismaking met de buitenwereld?

PLUK DE DAG De geboorte van je baby zul je je leven lang herinneren. Geef het kleintje een mooi welkom als hij op de wereld komt door kalmerende muziek te laten spelen en de lichten in de bevallingskamer te dimmen. Hoewel je hoofd er waarschijnlijk niet naar staat zo vlak na de geboorte van je baby, is het belangrijk dat je het eerste moment van kennismaking vastlegt als mooie herinnering voor later. Eenvoudige tips die je helpen om van deze ingrijpende gebeurtenis iets moois te maken:

Vraag de verloskundigen en ander personeel om de kamer te verlaten zodra de bevalling achter de rug is. Zo pak je samen met je partner en de nieuwe baby een moment om te genieten van de nieuwe gezinssamenstelling.
• Laat je partner een fles champagne thuis koud zetten, zodat jullie meteen kunnen toasten op een geslaagde bevalling.
• Vertel het goede nieuws aan je beste vrienden en familie.
• Geniet van het moment dat jij en je pasgeboren baby naar huis mogen en je hem voor het eerst in die schattige, kleine kleertjes aankleedt.
• Bewonder tenslotte je baby en feliciteer jezelf met het succesvol klaren van deze klus!

Misschien vind je dit ook interessant: