stay safe

Ontwikkelingsfases. Hoe je nu al oefent voor het moederschap. Gezond zwanger blijven

Aanstaande moeder. Wist je dat er achter het 's nachts wakker worden meer zit dan alleen een volle blaas? Je lichaam bereidt zich voor op je leven als moeder door het veranderen van slaap- en activiteitspatronen. Wennen aan gebroken nachten en leren reageren op de signalen voor rust en ontspanning die je lichaam nodig heeft, is als een oefening voor hoe je leven er in de eerste weken van het moederschap uit zal zien.

24 UUR COMFORT EN ZORG Het kan moeilijk zijn om je voor te stellen hoe het zal zijn om voor je baby te zorgen als hij eenmaal is geboren, omdat je lichaam hem nu automatisch non-stop zorg en aandacht geeft. De baarmoeder is iets prachtigs! Ze is ontworpen om tijdens de ontwikkelingsfasen van de zwangerschap te voldoen aan alle behoeftes van je baby: verlichting en temperatuur zijn perfect, geluiden zijn nooit te hard, slapen en eten gebeuren automatisch, en elke beweging wordt door vloeistof opgevangen. Als het een gezonde zwangerschap is, is er geen betere plek in de wereld! De manier waarop je lichaam reageert en alles aanpast om tijdens de zwangerschap de baarmoeder de perfecte omgeving voor de ontwikkeling van de baby te maken, is niets minder dan een wonder.

KALMERENDE STRATEGIE√čN Het is heel gewoon om je af te vragen, of je zelfs zorgen te maken over hoe je zult omgaan met de enorme verantwoordelijkheid van het zorgen voor de behoeftes en het comfort van je pasgeboren baby. Gelukkig krijg je zelfs zonder dat je het jezelf realiseert tijdens de zwangerschap al wat oefening. Wat je ervaart als je zwanger bent, en de maatregelen die je neemt als reactie op de veranderende behoeftes van je lichaam, dienen om je voor te bereiden op de taak om voor een pasgeboren baby te zorgen. Op dit moment ervaar je bijvoorbeeld plotselinge, regelmatige eetbuien. In een gezonde zwangerschap schreeuwt je lichaam om voedsel, en het maakt niet uit wat je doet: je moet gewoon stoppen met wat je doet en iets eten. Je zult er ook aan moeten wennen dat je 's nachts vaak wakker wordt, omdat je je positie moet aanpassen of naar het toilet moet. Dit alles is tijdens de ontwikkelingsfases van de zwangerschap een ideale training voor het leven met een pasgeboren baby! Net als jij heeft het kleine lijfje van je baby dringende behoeftes en zal nu meteen vragen om voeding of een schone luier. En onthoud de volgende keer dat je plotseling in tranen uitbarst, dat je pasgeborene ook zal huilen wanneer hij moe is en zich overweldigd voelt. Door je baby als een uitbreiding van jezelf te zien, zal het zorgen voor je pasgeboren kindje het meest natuurlijke ter wereld worden.

Misschien vind je dit ook interessant: