Pampers Luier Rondleiding 

De Pampers experts selecteren ieder luieronderdeel zorgvuldig op basis van veiligheid en hoe goed het de babyhuidjes droog en gezond houdt.

Wist je dat... zorgen voor een voorspoedige, gezonde ontwikkeling van baby's betekent ook zorg dragen voor de wereld waar zij in opgroeien. En Pampers begrijpt dat. Wij innoveren constant om de ecologische voetafdruk van onze producten en verpakkingen te verkleinen. Kijk hier voor meer informatie hoe we ons inzetten voor ecologische duurzaamheid.

FAQ for Wat zit er in de luier van mijn baby?

Wat is het?

Kleefstoffen, gemaakt van thermoplastische polymeren, worden overal in de luier gebruikt om de verschillende laagjes op hun plaats te houden. De kleefstoffen zitten veilig weggestopt van de babyhuid. We hebben er samen met onze leveranciers aan gewerkt om de geur van sommige materialen (kleefstoffen) te verbeteren en aan de verwachtingen van de consument te voldoen. De ingrediënten die we gebruiken om de geur van luiers te verbeteren zijn allemaal tot in de puntjes onderzocht en bewezen veilig in gebruik. Ze komen niet in contact met de babyhuid.

Wist je dat?

Kleefstoffen in veel producten worden gebruikt, zelfs ook in schoenen.

Wat is het?

Zachte, donzige vezels die worden gemaakt van houtpulp van verantwoorde herkomst en die vocht helpen absorberen. Het is één van de belangrijkste componenten van de luierkern. Cellulose absorbeert en houdt urine en vloeibare ontlasting namelijk vast.

Wist je dat?

Pampers voegt geen chloor toe aan luiers en gebruikt een elementair chloorvrij proces om de vezels in luiers te zuiveren.

Wat is het?

Elastische materialen zijn rekbare materialen die flexibiliteit en een betere pasvorm aan luiers geven. Alle Pampers producten zijn latexvrij. Onze producten bevatten geen natuurlijk rubber - wij gebruiken of een synthetisch rubber of een compleet andere technologie.

Wist je dat?

Vaak gebruikt in de kledingindustrie voor kledingstukken, sportkleding en sokken - ook in babysokjes en -kleding.

Wat is het?

Er wordt slechts een heel klein beetje geur aan de binnenlaag van de luier toegevoegd voor een meer aangename gebruikservaring. Alle parfums worden zorgvuldig geselecteerd, tot in de puntjes onderzocht en zijn bewezen veilig voor gebruik. De parfums in Pampers luiers zijn veilig voor de babyhuid, niet-irriterend voor de huid en zullen naar verwachting geen allergische reacties veroorzaken.

Wist je dat?

Parfums worden al meer dan 20 jaar in luiers gebruikt.

Wat is het?

De kleuren in Pampers luiers zijn veilig. We gebruiken niet-irriterende pigmenten voor onze vrolijke motiefjes en om verschillende componenten van de luier aan te geven. Pigmenten kunnen niet in de huid doordringen, zelfs al zouden ze ermee in contact komen. We gebruiken geen disperse kleurstoffen.

Wist je dat?

Pigmenten in heel veel producten gebruikt worden, zoals voedselverpakkingen, gekleurde contactlenzen, textiel, speelgoed, papier, schoolkrijt en vetkrijtjes.

Wat is het?

Zachte, hoogwaardige vezels met een veilige gebruiksgeschiedenis in consumentenproducten. Ze worden in de hele luier gebruikt voor een optimaal draagcomfort en uitstekende prestaties.

Wist je dat?

Polipropyleen en polyenthyleen vaak gebruikt worden in textiel voor sportkleding en allerlei andere consumenten- en persoonlijke verzorgingsproducten.

Wat is het?

Materiaal dat reageert op blootstelling aan vocht. Het strookje verkleurt wanneer het in aanraking komt met urine, zodat ouders weten wanneer het tijd is voor een schone luier.

Wist je dat?

Net zoals de pH-schaal waar je op school over leerde, geeft het strookje aan wanneer er urine in de luier zit.

Wat is het?

Polyester wordt tot een zachte vezel gesponnen, om vocht te absorberen zodat de baby zich comfortabel voelt.

Wist je dat?

Polyester wordt gebruikt voor isolerende kleding, meubels, kussens en medische kleding.

Wat zijn dat?

Ook wel gekend als Super Absorberende Polymere (SAPs). Dit zijn kleine, doorzichtige korrels die er droog een beetje als suiker uitzien. Wanneer ze nat zijn, worden ze een gel die vocht vasthoudt om te voorkomen dat de luier weer nat wordt en zo ook zorgt dat de baby droog blijft. Meer dan 400 studies hebben de risico's onderzocht en aangetoond dat het veilig is, zelfs als het per ongeluk zou worden ingeslikt.

Wist je dat?

Eén enkele korrel kan tot wel 30 keer zijn eigen gewicht absorberen!

Wat is het?

Wordt vaak gebruikt in persoonlijke verzorgingsproducten voor vochtbescherming. In luiers is dit het onderdeel van de lotion dat helpt de huid gezond te houden. We gebruiken een farmaceutische kwaliteit - de hoogste - van gezuiverd Petrolatum.

Wist je dat?

Petrolatum in veel soorten lippenbalsems en medische huidproducten wordt gebruikt.

Wat is het?

Anders dan zuivere alcohol van de apotheek of andere uitdrogende alcoholsoorten wordt stearylalcohol juist gebruikt voor zijn emulgerende eigenschappen. In luiers is stearylalcohol een bestanddeel van de lotion dat helpt de huid gezond te houden.

Wist je dat?

Dit wordt in sommige huidreinigers voor baby's en luierzalven gebruikt. Het wordt ook in de farmaceutische en voedingssector gebruikt.

Wat is het?

Een vettig component dat wordt gebruikt om het vocht in de huid op peil te houden. In de luierlotion versterkt het de werking van het aloë extract. Het wordt sinds lang veilig gebruikt.

Wist je dat?

Het wordt vaak gebruikt in farmaceutische en cosmetische producten.

Wat is het?

Het is een zeer bekend extract van de bladeren van Aloë Barbadensis, ook wel gekend als Aloë Vera.

Wist je dat?

Aloë Barbadensis Bladextract wordt in heel veel cosmetische producten zoals vochtinbrengende crèmes of zepen gebruikt.