Zo haal je het meeste uit je zwangerschapsverlof.

Zo haal je het meeste uit je zwangerschapsverlof.

Het beste uit je zwangerschapsverlof halen. Natuurlijk ben je ongeduldig en wil je je baby graag ontmoeten, maar negeer die laatste weken van de zwangerschap niet. Dit is het perfecte moment om eindelijk eens aan jezelf te denken. Volg dus eens een zwangerschapscursus zoals yoga of aqua-aerobics, waar je nieuwe vrienden kunt maken. Of begin met die hobby die je altijd al eens had willen uitproberen. Maak ook tijd vrij om met je vrienden af te spreken voordat je last krijgt van nesteldrang en het huis obsessief begint in te richten voor de nieuwe baby.

ZWANGERSCHAPSVERLOF Je kunt tussen de vier tot zes weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum stoppen met werken. Je mag in ieder geval niet werken vanaf vier weken voor de uitgerekende datum en tot zes weken na de bevalling. Dit is de kans om je op jezelf te concentreren en je te focussen op het genieten van de rest van je zwangerschap voordat je een moeder wordt. Zie het als een welverdiende vakantie. Nadat je de afgelopen acht maanden hard hebt gewerkt, heb je dit zeker verdiend! Gebruik deze tijd om de dingen te doen die meestal niet in je drukke werkschema passen.

VUL JE DAGEN MET LEUKE DINGEN Er zijn veel manieren om je verlof zo leuk mogelijk in te richten. Klets bij met vrienden die je een tijdje niet hebt gezien. Dat kan nu makkelijk sinds je dagen flexibeler zijn. Pak een oude hobby op die je hebt verwaarloosd, of kies een nieuwe. Dit is de perfecte gelegenheid om je in te schrijven voor die kook- of kunstcursus die je al zo lang wilt doen. Neem deel aan zwangerschap gerelateerde lessen, zoals prenatale aqua-aerobic of yoga. Ga regelmatig zwemmen. Het is een geweldige manier om te bewegen tijdens de late zwangerschap, de gewichtsloosheid in het water zal je een welkome verlichting geven. Plan tijdens je dag genoeg rustmomenten in waarin je, naar rustgevende muziek kunt luisteren en een connectie kan maken met het kindje in je buik.

DOE RUSTIG AAN Met nog een paar weken te gaan voor de geboorte en voltijd moederschap, verlang je waarschijnlijk naar je kindje . Maar probeer je niet blind te staren op de bevalling. Onthoud: deze vrije tijd aan het begin van het zwangerschapsverlof is heel bijzonder - geniet er van. Je zult zelden een moment voor jezelf krijgen als je eenmaal moeder bent. Dus doe je best om jezelf nu te verwennen, voordat het moederinstinct begint op te spelen en je bezeten wordt van een constante drang om alles in je huis schoon te maken, te organiseren en te herschikken voordat je kindje er is!

Voor meer informatie over prenatale activiteiten in je omgeving, overleg je met je verloskundige, of kijk je op prikborden in de praktijk van je arts, in het ziekenhuis of in je plaatselijke recreatiecentrum of zwembad. Of neem een kijkje op www.kindenconsultatiebureau.nl of www.cjg.nl (Centrum voor Jeugd en Gezin) (Ze kunnen je lokale contactgegevens geven voor prenatale activiteiten en de voorbereiding voor het moederschap.)

Misschien vind je dit ook interessant:

Doekjes

Pampers® Sensitive Babydoekjes

Dermatologisch bewezen mild voor een gevoelige huid.