Basisbenodigdheden voor je baby: zorgen voor meerlingen

Basisbenodigdheden voor je baby: zorgen voor meerlingen

Sarah Pottleger

Zorg ervoor dat je voor de geboorte van je tweeling, drieling, of hoeveel kleintjes het ook zijn, een lijst klaar hebt met mensen op wie je kunt rekenen.

Weten dat je familie en vrienden hebt op wie je kunt rekenen als het allemaal teveel wordt, helpt de stress te verminderen zodat je ontspannen voor je baby’s kunt zorgen. Wees niet bang om hulp te vragen, het verzorgen van meerdere baby's is vermoeiend.

Negeer je oude routine een beetje


Geen paniek als je huis rommeliger is dan normaal, je was niet is gedaan en je bed niet opgemaakt! Het zorgen voor meerlingen gooit je routine in de war, dus voel je niet schuldig als alles er wat rommelig uit ziet.

De eerste zes tot acht weken zijn het lastigst, volgens de AAP en de focus op je baby’s is op dit moment het belangrijkste!

Maak tijd om een band op te bouwen


Veel aanstaande ouders maken zich zorgen dat ze misschien niet voldoende tijd hebben om met elke baby een band op te bouwen. Tijd vinden om met al je baby's een band op te bouwen kan inderdaad lastig zijn, aangezien je ook nog voor jezelf moet zorgen. Toch zijn er momenten om te band te versterken:

Tijdens het verschonen
Het verschonen van een luier is de perfecte kans om met je baby in contact te komen. Neem de tijd tijdens het verschonen en laat je baby (glim)lachen. Zing of praat met hen, doe wat je kan om contact te maken met je kleintjes.

Wissel het voeden en verschonen met je partner af
Als je flesvoeding geeft, voed dan het ene kind terwijl je partner de ander voedt. De volgende keer dat ze gevoed moeten worden, ruil je van baby. Je kunt dit ook doen met verschonen.

Basisartikelen die ieder kind nodig heeft


Ondanks dat bepaalde fabrikanten meerlingenversies hebben van veel producten, adviseert de AAP om elk kind een eigen versie te geven.

• Kinderzitje voor de auto
• Kinderstoel
• Bedje (hoewel sommige ouders de baby's bij elkaar laten liggen totdat ze wat meer gaan bewegen)

En nog een ding!


Onthoud: je bent niet de enige ouder met een meerling! Praten met andere stellen die een meerling hebben is een goede manier om advies in te winnen over de verzorging van je kinderen. Er zijn voldoende steungroepen en online fora voor ouders met meerlingen. Dus durf te vragen!

Misschien vind je dit ook interessant: