how-to-host-pregnancymultiples-birthday-parties

Een verjaardag voor meerlingen.

Ellen Neuborne

Net als iedere moeder vraagt de moeder van een meerling zich vast ook af hoe zij de verjaardag van haar kinderen zo speciaal mogelijk kan maken.

Er zijn wat factoren waar moeders van meerlingen rekening mee moeten houden bij het plannen van het eerste verjaardagsfeestje voor meer dan één eregast.

Maak een duidelijke uitnodiging


Tuurlijk, iedereen zou onderhand wel moeten weten dat je meerdere kinderen hebt. Maar om er zeker van te zijn, noem alle namen van je kinderen in de uitnodiging. Dan is het overduidelijk voor de gasten. Want je wilt natuurlijk wel dat de gasten met voldoende cadeaus op het feestje aankomen.

Maak gebruik van het thema


Er zijn voldoende beroemde twee- of drielingen, zowel in films en boeken als in het echt. Gebruik deze beroemde tweelingen als inspiratie voor het thema.

Weinig eetstress


Alles is dubbel zo druk bij meerlingen en de eerste verjaardag is zeker geen uitzondering. Serveer hapjes die eenvoudig geserveerd en gegeten kunnen worden. Dit is geen geschikte dag om een soufflé of een viergangendiner op tafel te zetten!

Maak het jezelf als gastvrouw simpel en kies voor hapjes of eenvoudige buffetgerechten. Laat gasten zelf opscheppen, zodat jij ook van het feestje kunt genieten.

Vraag hulp


Vraag bijvoorbeeld een familielid om te helpen met de baby's tijdens de feestdag. Of huur je vertrouwde oppas in voor de dag. Eerste verjaardagen kunnen leuk maar ook stressvol voor je kinderen zijn. Een paar extra handen kunnen ervoor zorgen dat de baby's net zoveel van de dag kunnen genieten als jij.

Leg herinneringen vast


Met meerlingen heb je misschien geen hand vrij voor een camera. Vergeet niet om de dag vast te leggen met foto's en/of op video. Vraag één of meer van je gasten om de rol van fotograaf of cameraman op zich te nemen en te helpen bij het vastleggen van de herinneringen tijdens de dag.

Eerste verjaardagen zijn speciale gelegenheden en het eerste jaar van meerlingen is vaak een druk jaar. Sta er op de dag bij stil, realiseer je hoe ver jullie al zijn en kijk vooruit naar wat er nog komen gaat.

Misschien vind je dit ook interessant: