raising-pregnancymultiples-money-saving-tips

Het opvoeden van meerlingen: geldbesparende tips

Shelly Reese

Een gezin vormen, vooral als je een tweeling of drieling verwacht, is een spannende stap, ook op financieel vlak. Gebruik je gezond verstand!

Een aantal slimme budgetvriendelijke keuzes kunnen geldbesparend zijn. Overweeg de volgende opties.

1. Koop geen designer babyspullen!


Vanaf het moment dat ze ontdekken dat ze zwanger zijn, worden aanstaande moeders overladen met catalogi vol schattige babyspullen. Je ziet ook ineens alle mooie babyspullen om je heen. Niet kijken! Dit zijn spullen die je waarschijnlijk niet nodig hebt.

2. Weet wat je echt nodig hebt


Luiers, babydoekjes en andere wegwerpartikelen in grootverpakkingen zijn vaak voordeliger. Koop niet te veel luiers in! Baby's groeien snel en je wilt niet opgescheept zitten met dozen vol te kleine luiers.

Reken uit hoeveel je baby zal wegen voor de geboorte, want je kleintje slaat misschien in je buik de pasgeboren maat al over, volgens de AAP. Koop niet te veel kleine luiermaatjes!

Een aantal winkels hanteren speciale tweelingkortingen. Vraag er gerust naar.

3. Leen wat je kunt


Tweedehandsjes zijn onderdeel van de levenscyclus. Bewaar ook jouw babyspullen voor de vrienden die na jou zwanger worden.

4. Ga naar rommelmarkten en tweedehandswinkels


Veel moeders krijgen kleding waar hun kinderen niet in passen of die ze niet leuk vinden. Deze nauwelijks of niet gedragen kledingstukken komen dan in tweedehandswinkels of op rommelmarkten terecht. Veel plezier met zoeken!

5. Koop alleen wat je nodig hebt


Het lenen van een wieg kan een optie zijn, maar je moet er wel zeker van zijn dat het voldoet aan de nieuwste veiligheidseisen.

Oudere wiegen voldoen hier misschien niet aan, dus als je een wieg in een tweedehandswinkel koopt, zorg dan dat je op de eisen let. Veiligheidsexperts adviseren ouders ook om nieuwe autostoeltjes te kopen zodat ze volledig functioneel zijn en niet beschadigd zijn geraakt tijdens een auto-ongeluk.

6. Geniet van de babyshower


Gasten van babyshowers houden ervan om schattige, kleine outfits en speelgoed te kopen, maar je hoeft geen 100 fleecedekentjes in ontvangst te nemen; je hebt ook luiers nodig. De AAP schat dat pasgeborenen alleen al in het eerste jaar ongeveer 3.000 luiers gebruiken!

7. Koop er één, geen twee


In de loop van de tijd zul je van veel dingen twee nodig hebben, maar tot het zover is, is het lastig te weten welke dingen dat zijn. Begin met één en zie hoe dat gaat.

These accounts enable you to use pretax dollars on qualifying dependent care expenses. Zoek uit voor welke toeslagen je misschien in aanmerking komt. Misschien een tijdrovende klus, maar deze voordelen kunnen je veel geld besparen!

Misschien vind je dit ook interessant: