raising-pregnancymultiples-tips-for-succesful-outings

Het opvoeden van meerlingen: tips voor succesvolle uitjes

Shelly Reese

Met je jonge tweeling naar buiten gaan, kan een uitdaging zijn, zeker bij drie- of meerlingen. Hier wat tips die kunnen helpen:

1. Pak van tevoren de luiertas in


Er is een grote kans dat je je de laatste tijd moe en wat warrig voelt, dus kies een rustig moment (als je geen haast hebt) om je luiertas in te pakken.

Vul je luiertas van tevoren met luiers, babydoekjes, crème, fopspenen, wat speelgoed of knuffels en wat schone kleding (het kan altijd fout gaan).

Als je kinderen een fles krijgen, stop je die erin vlak voordat je het huis verlaat. Van tevoren inpakken zorgt ervoor dat je niet op het laatste moment alles bij elkaar moet zoeken, vooral onhandig als je ergens op een bepaald tijdstip moet zijn.

2. Houd rekening met het schema van je baby's.


Op dit moment pas je waarschijnlijk je schema aan op het slaapschema van je tweeling. Wil je echt tien minuten voordat ze naar bed moeten de hort op en het risico lopen dat hun ritme in de war raakt?

3. Kies voor eenvoudig


Ga niet meteen een hele dag op stap en kies iets waarbij je niet te veel aandacht nodig hebt. (Dit is niet het moment om nieuwe keukenkastjes te kopen bij een doe-het-zelf-zaak). Begin met iets kleins, bijvoorbeeld een tochtje naar de supermarkt.

4. Kies een geschikte locatie


Zodra je klaar bent om met je baby's op stap te gaan, herontdek je de alledaagse dingen waar je vroeger regelmatig mee bezig was. Tuurlijk, je kunt je baby's meenemen naar een restaurant of tijdens het winkelen, maar houd rekening met de kindvriendelijkheid van de locatie.

Kies voor een kindvriendelijk restaurant met snelle service, ga vroeg om de drukte te vermijden en bestel direct.

5. Nodig een vriend(in) uit


Voel je je nog wat onzeker om op stap te gaan? Vraag een vriend(in) of familielid mee. Deel je gevoelens met hen. Er bestaat een grote kans dat ze je graag met de kinderen helpen en jij zult ook blij zijn met het gezelschap.

6. Zet de eerste stap


Hoewel de eerste stappen wat spannend kunnen zijn, zal het steeds gemakkelijker worden. Onthoud: kinderen hebben wat ervaring nodig om te leren hoe ze zich in het openbaar moeten gedragen.

Als snel zullen je uitjes langer duren, verder gaan en zelfs leuk worden!

Misschien vind je dit ook interessant: