Emoties tijdens je zwangerschap. Voel je je als partner buitengesloten? Jaloers?

Emoties tijdens je zwangerschap. Voel je je als partner buitengesloten? Jaloers?

Drie is niet te veel! Laat de zwangerschap je relatie niet beïnvloeden. Als je bewust bent van elkaars gevoelens tijdens de zwangerschap, zal dit voor jullie beiden een bijzondere ervaring zijn.

DRIE IS GEZELSCHAP Maak je geen zorgen als je gevoelens van jaloezie ervaart over alle aandacht voor de zwangerschap. Toekomstige vaders kunnen zich soms buitengesloten voelen tijdens de zwangerschap, of ze maken zich bijvoorbeeld zorgen over hoe het leven eruit zal zien als jullie kindje daadwerkelijk geboren wordt.

Het ene moment ben je blij, het andere moment maak je je druk over de toekomst als gezin. Dergelijke emoties zijn een natuurlijke reactie op de veranderingen die plaatsvinden. Door je gevoelens te benoemen, krijg je inzicht in je emoties, en kun je er waarschijnlijk later wel om lachen. Praat met je eigen vader, de vader van je partner of een vriend die al vader is, en vraag of ze zich destijds ook buitengesloten voelden. Ze zullen beamen dat dergelijke emoties en tegenstrijdige reacties op de zwangerschap heel normaal zijn.

pdf

Misschien vind je dit ook interessant: