Het is je eerste baby en je wilt een goede moeder zijn: op zwangerschapscursus

Het is je eerste baby en je wilt een goede moeder zijn: op zwangerschapscursus

Een klasse idee. Je idee van zwangerschapscursussen is misschien gevormd door een mengeling van filmscènes en wat andere toekomstige ouders zeggen. En het idee om in een cirkel op de grond te moeten zitten en ademhalingsoefeningen te doen met onbekenden staat jou of je partner misschien helemaal niet aan. Maar laat je niet tegenhouden door jullie vooroordelen. De meeste cursussen zijn heel leuk en ontspannen. Je kunt als stel antwoord krijgen op al jullie vragen, jullie zorgen uitspreken en een goed idee krijgen over wat er op de grote dag zal gebeuren. Bekijk alle beschikbare opties in je omgeving voordat je je ergens inschrijft.

BABY PROFITEERT OOK Bevallingslessen moet je beschouwen als supervoordelig voor jou, je baby en voor je gezin in het algemeen op de lange termijn. Of het nu je eerste kindje is of het om een volgende zwangerschap gaat: naar lessen gaan of nieuwe informatie en vaardigheden van anderen leren, betekent niet dat je geen goede moeder bent! Wat goed is voor mama is ook goed voor de baby (en zelfs papa kan ervan profiteren!). Dit is het soort informatie dat behandeld zal worden tijdens de bevallingslessen:

* GOEDE VOEDING Hoe je een uitgebalanceerd voedingspatroon kunt volgen. Door goede voeding blijf jij je niet alleen prima voelen, maar het helpt je baby ook te groeien en zich te ontwikkelen als voorbereiding op de geboorte.

* OEFENINGEN VOOR TWEE Wanneer je in verwachting bent van je eerste baby, is het bijzonder belangrijk dat je leert welke oefeningen je tijdens de zwangerschap moet doen, ter voorbereiding op de bevalling en om pijntjes te voorkomen. Als je oefeningen doet, gaat je hart sneller slaan waardoor je bloedsomloop versnelt en de bloedstroom naar je baby toeneemt. Je baby kan waardering tonen door zijn bewegingen te versnellen en te schoppen als je klaar bent met je training.

* R & R Het belang van rust en relaxen en een aantal technieken om je te helpen goed door de bevalling te komen. Zodra je jezelf ontspant, profiteert het kleintje in je buik ook van je rustige, kalme staat. Dit kan zelfs invloed hebben op zijn toekomstige reacties op stress, waardoor je wordt geholpen om een goede moeder te worden.

* RUSTIG ADEMHALEN Hoe je tijdens je bevalling kunt ademhalen. Beheerste ademhalingstechnieken die tijdens de bevalling worden gebruikt zullen je niet alleen helpen met weeën om te gaan, maar sturen ook een goede toevoer van zuurstof naar je baby. Het oefenen van je ademhaling voor de bevalling kan je ook helpen om te ontspannen en is gunstig voor jullie allebei. * DE MAGIE VAN MASSAGE Hoe kun je massage gebruiken bij de bevalling en weeën. De rustgevende kracht van aanrakingen is bijzonder nuttig om algemeen ongemak bij zwangerschap te verlichten en om je te helpen bij de bevalling. Maar voor je partner is het belangrijk om te weten hoe hij veilig en effectief moet masseren. Je baby zal er ook van genieten! Het is een prachtige manier voor jou en je partner om nu en in de toekomst met je kleintje te communiceren.

* JUISTE POSITIE AANNEMEN Beweging en verschillende posities gebruiken om ongemak te helpen verzachten tijdens de zwangerschap, weeën en bevalling. Je kunt nu nog niet weten welke posities comfortabel zullen aanvoelen tijdens je weeën, vooral als het je eerste kindje is, maar alle opties kennen, zal je het voordeel van keuze geven. Bewegen helpt bij het ongemak van weeën en kan de voortgang van je baby naar beneden door het geboortekanaal en je bekken vergemakkelijken. Bepaalde bevallingshoudingen zullen het voor het kleintje ook wat makkelijker maken door zwaartekracht te gebruiken om hem te helpen op de grote wereld te komen!

Vraag je verloskundige voor informatie over prenatale bevallingslessen of neem contact op met de kraamafdeling van het door jou gekozen ziekenhuis. Wat je ook kiest, je zult zeker veel leren tijdens deze lessen en je kunt ervan profiteren om tijd door te brengen met anderen die, net als jezelf, vol ongeduld wachten op de komst van een nieuw klein gezinslid en een echt goede moeder willen worden!

Misschien vind je dit ook interessant: