Veranderingen tijdens de zwangerschap. Uitkijken naar het borstvoeding geven

Veranderingen tijdens de zwangerschap. Uitkijken naar het borstvoeding geven

Borstvoeding is altijd het beste We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: moedermelk geeft baby's echt een perfecte start in het leven. Wetenschappelijk bewijs heeft aangetoond dat kinderen die borstvoeding hebben gehad minder vatbaar zijn voor infecties van de ademhalingswegen, oorpijn, diarree, diabetes en vele andere ziektes, en het schept bovendien een band.

OOK VOOR MOEDERS HET BESTE Het is niet alleen je baby die van je keuze voor borstvoeding profiteert. Veel moeders geven aan dat het geven van borstvoeding hen heeft geholpen bij het afvallen na de geboorte. Dat komt doordat het lichaam veel calorieën gebruikt om melk aan te blijven maken en borstvoeding geven zorgt er ook voor dat je bezig blijft. Probeer het dus eens. Het is het beste kraamcadeautje dat je je baby kunt geven.
DE VOORDELEN VAN BORSTVOEDING Het is nu misschien nog moeilijk om je voor te stellen dat je binnenkort een baby hebt voor wie je moet zorgen en die je moet voeden. Het is misschien nog moeilijk om alle veranderingen die je tijdens de zwangerschap hebt doorgemaakt te bevatten. Maar terwijl je het idee mentaal misschien nog probeert te accepteren, is je lichaam je al een stap voor. Hormonen hebben ervoor gezorgd dat je borsten groter zijn geworden in voorbereiding op hun belangrijke taak. Als je baby eenmaal geboren is, zullen zij de beste babyvoeding ter wereld gaan produceren: je eigen borstmelk.

EEN GEZONDE START Wetenschappelijk bewijs heeft aangetoond dat de borst het beste is. We weten nu dat, in vergelijking met kindjes die de fles kregen, baby's die borstvoeding hebben gehad minder vatbaar zijn voor infecties van de ademhalingswegen, oorpijn, diarree, en vele andere ziektes. Op de lange termijn lopen kinderen die borstvoeding krijgen ook minder risico om diabetes, reumatoïde artritis en bepaalde vormen van kanker te krijgen. Ze zullen ook minder snel last hebben van overgewicht.

HERSENVOEDSEL deskundigen hebben ook gekeken naar het mogelijke verband tussen borstvoeding en intelligentie. Het is wel eens gesuggereerd dat de unieke combinatie van amino- en vettige zuren die voorkomt in moedermelk kan bijdragen aan de verbeterde visuele en hersenontwikkeling die we zien bij kinderen die borstvoeding hebben gekregen.

OOK BETER VOOR MOEDERS Bij moeders die borstvoeding geven, is later in het leven de kans op osteoporose kleiner. Verrassend genoeg kan het produceren van een eindeloze voorraad melk voor je baby je botten dus sterker maken! Het verkleint ook het risico op borstkanker en mogelijk ook andere vormen van kanker. Je lichaam maakt nogal wat veranderingen door tijdens de zwangerschap, maar na de geboorte kan het geven van borstvoeding je helpen om sneller in terug vorm te komen door de vorm van de baarmoeder te verbeteren en opgeslagen zwangerschapsvet te verbruiken. Tot slot, en dit is misschien het allerbelangrijkste, kan het geven van borstvoeding een unieke, wonderbaarlijke en lonende ervaring zijn. Het kan jullie helpen een band te vormen en geeft jou en je baby de kans een speciale intimiteit te delen. En ondertussen stimuleert het zuigen van de baby het vrijkomen van endorfine in jouw bloedstroom. Dit zijn de hormonen die het gevoel van welzijn bevorderen.

Misschien vind je dit ook interessant: