fun ways to -predict- your baby-s gender

Leuke manieren om het geslacht van je baby te 'voorspellen'

Melissa Vonder Harr

Natuurlijk is een echo de enige wetenschappelijke manier om te weten of je in verwachting bent van een meisje of een jongetje. Maar dat neemt niet weg dat veel vrouwen allerlei trucjes gebruiken om het geslacht van hun baby te voorspellen.

Ook al zijn deze praktijken niet op feiten gebaseerd, het kan toch leuk zijn voor aanstaande moeders wanneer het nog te vroeg is om het officiële medische antwoord te krijgen (en ook voor moeders die het liever niet willen weten totdat het kind geboren wordt). Het is een leuk spel met vrienden tijdens een babyshower, en kan je zelfs helpen om de babynaam te kiezen!

Cijfertesten


Geen moderne wetenschap, maar een oude Chinese methode die een beetje wiskunde gebruikt om het geslacht van een baby te bepalen. De Chinese kalender voor geslachtsvoorspellingen werd zes eeuwen voor de moderne echo al in China gebruikt, en koppelt gegevens van de leeftijd van de moeder met de maand van conceptie. Vrouwen hebben deze kalender zelfs gebruikt om te beslissen in welke maand ze zwanger wilden worden, afhankelijk van hun wens voor een roze of blauwe kinderkamer.

Pendeltesten


Maak een ring aan een draad vast en laat het over de zwangere buik pendelen. Laat iedereen goed opletten. Men zegt dat als een ring in rondjes beweegt het een meisje is, en als het heen en weer zwaait is het een jongetje.

‘Stand van de buik’-testen


Ontelbare "methodes" voorspellen het geslacht van een baby door naar de buik van de moeder te kijken. Hoog dragen betekent een jongetje en laag dragen een meisje. Je krijgt een meisje als de bult op je buik op een basketbal lijkt en een jongetje als het meer op een watermeloen lijkt.

Als dit alles niet helpt, kun je naast de medische bevestiging van een echo, ook nog afgaan op de intuïtie van de moeder: een recente studie heeft aangetoond dat meer dan 70% van de vrouwen die gebaseerd op hun vrouwelijke intuïtie het geslacht van hun baby voorspellen, ook daadwerkelijk gelijk krijgen. Dus vertrouw op jezelf terwijl je je voorbereidt op de komst van je baby!

Misschien vind je dit ook interessant: