Zwangerschapsaankondigingen: aan je collega's

Zwangerschapsaankondigingen: aan je collega's

Deidre Uria

Gefeliciteerd! Ontdekken dat je zwanger bent, is lastig voor jezelf te houden. Voordat je het nieuws op je werkplek deelt, vind je hier wat inspirerende, creatieve ideeën om je zwangerschap aan te kondigen.

1. De leidinggevende


Je leidinggevende moet als eerste het goede nieuws ontvangen. Doe dit op een serieuze manier, hij of zij moet tenslotte verder alles regelen als jij met verlof gaat! Misschien kun je hem of haar voor een lunch uitnodigen en dan alles op tafel gooien. Of plan een afspraak met je leidinggevende en iemand van HR en geef hen zelfgemaakte koekjes in de vorm van een rompertje voordat je de details van het zwangerschapsverlof gaat bespreken.

2. Zoetekauw


Zet een pot vol met blauwe of roze snoepjes op je bureau met daarop een briefje "Namens mij en mijn kleine snoepje". Stuur het hele kantoor (of alleen jouw team) een e-mail dat je snoep op je bureau hebt staan en wacht tot ze er op af komen.

3. Attentie, attentie!


Wacht op de volgende algemene vergadering om je nieuws te delen. Wacht tot de baas vraagt of iemand mededelingen heeft en vertel dan aan je collega's dat jij en je partner in verwachting zijn.

4. Combineer het met een aankondiging van het geslacht


Wacht tot je het geslacht van je baby weet en maak van twee aankondigingen één. Met de resultaten van de echo bij de hand, maak je bijpassende cupcakes met wat druppels rode of blauwe kleurstof in het beslag. Neem de zelfgemaakte verrassing de volgende dag mee naar kantoor en leg er een briefje naast.

5. Op de ouderwetse manier


Als je met een kleine groep mensen werkt, kun je het een of twee collega's vertellen en de tamtam de rest laten doen - een lekkere dosis roddelen is goed voor iedereen!

6. Iedereen houdt van bagels!


Kom op het werk met een zak vol met bagels en zet ze in de keuken met een briefje "Dit is het enige voedsel dat mijn baby me laat eten."

7. Uitbreiding van het team


Vertel je collega's dat je zwanger bent door een memo te sturen dat er binnenkort een nieuw teamlid bijkomt. Zet de uitgerekende datum als startdatum voor het nieuwe teamlid en kijk wie het snapt. Wij denken dat collega's met kinderen dit als eerste zullen doorhebben.

8. Laat je kleding voor je spreken


Als je op je werk een T-shirt kunt dragen, verwissel dan je werkkleding voor een T-shirt met een babythema. Zeg niets totdat ze vragen naar je nieuwe stijl.

9. Vakantieplannen?


Collega’s onderling kletsen graag over vakantieplannen, dus laat tijdens het volgende gesprek over vakanties vallen dat je op zoek bent naar reisadvies voor in de wereld van baby’s. Naast advies krijg je vast en zeker hartelijke omhelzingen en felicitaties.

De ene werkplek is de andere niet. Voordat je een van deze zwangerschapsaankondigingen gebruikt, is het verstandig om na te denken over de meest gepaste manier!

Misschien vind je dit ook interessant: