Zwangerschapsaankondigingen: aan je partner vertellen

Zwangerschapsaankondigingen: aan je partner vertellen

Deidre Uria

Of het nu de eerste of de vijfde keer is, de ontdekking van een zwangerschap valt moeilijk te verbergen. Verzin een leuke manier om aan je partner te vertellen dat hij vader gaat worden.

1. Verrassing aan het einde van de dag


Als je samen naar bed gaat, kun je bijvoorbeeld "Welterusten, papa!" zeggen met een grote lach op je gezicht.

2. Roep de hulp van het keukenpersoneel in


Reserveer in een chique restaurant en vraag het keukenpersoneel om "Gefeliciteerd" te schrijven op het dessertbord van je man in chocolade of fruitpuree. Als jullie al een tijdje bezig zijn met zwanger worden, , zal hij het bericht waarschijnlijk snel begrijpen, maar als deze baby een verrassing is kun je terughoudend reageren totdat hij het goed raadt.

3. Het cadeautje uitpakken


Kom aan de ontbijttafel met een leuk lint met daarop "Ik ben zwanger" om je buik. Tijdens het uitpakken zal hij de zin op het lint zien staan.

4. Zeg het met muziek


Maak een afspeellijst met liedjes met "baby" in de titel. Zet dat aan op hoog volume terwijl jullie een lui weekend thuis hebben. Kijk maar eens hoe lang het duurt voordat hij het door heeft!

5. Zeg het met eten


Bereid eens een heerlijk gerecht voor je partner met allemaal mini-eten als krieltjes, mini-maïs en kleine worteltjes.

6. Communiceer met taart


Maak een taart voor hem en schrijf er "Ik ben zwanger" op. Zet de taart op een avond terloops voor hem op tafel en wacht op zijn reactie.

7. Betrek de kinderen bij het aankondigingsplezier


Versier een T-shirt met textielstiften en -verf voor je oudere kind met "Grote broer" of "Grote zus" op de voorkant. Trek het je kind aan en vraag hem of haar vervolgens zijn of haar vader op te zoeken (of wacht tot hij thuis komt). Luister hoe je partner het bericht verwerkt en sta klaar voor een knuffel als hij je daarna vindt.

8. Een verrassing


Als je het niet vervelend vindt om je eerste afspraak en echo alleen te doen, kun je hem verrassen door de foto's in een doosje te stoppen en het 's avonds aan hem te geven.

9. Laat het iemand anders doen


Vertel het aan de ouders van je partner en laat hen het in een gesprek naar voren brengen. Je partner zal misschien uit nervositeit eerst wat gniffelen, maar om het grote nieuws van zijn ouders te horen is erg speciaal.

Geniet van het moment dat je kiest om het blije nieuws van je zwangerschap te delen met je partner. Dit is het begin van een prachtige ervaring voor jullie samen!

Misschien vind je dit ook interessant: