Baby in de zon
Veel nieuwe ouders durven niet met een jong kind te reizen, wat begrijpelijk is. Maar kleine baby's zijn vaak goede reizigers, omdat ze zoveel slapen. Dus als je denkt dat je je pasgeboren baby niet op een vliegreis mee kunt nemen, dan heb je het mis. Met een beetje plannen kan het hele gezin genieten van de eerste keer dat je baby gaat vliegen.
Hier zijn een aantal tips om de reis zo soepel mogelijk te laten verlopen:
1. Houd de handen schoon
Dit geldt voor het hele gezin, ook voor de baby. Je grootste zorg bij het reizen is het prille immuunsysteem van je baby, en de kans dat hij in contact komt met bacteriën. Dus zorg ervoor dat iedereen vaak zijn handen wast en neem desinfecterende handgel en desinfecterende vochtige doekjes mee voor onderweg als er geen wasbak in de buurt is.
2. Neem je eigen luiermatje mee om te verschonen
Dit zal je baby beschermen tegen extra bacteriën als je hem in een openbaar toilet moet verschonen.
3. Gebruik een kinderzitje
. De veiligste plek voor je zuigeling in het vliegtuig is in een door de overheid goedgekeurd kinderzitje, niet op je schoot.
4. Verminder overdruk op de oren
Wanneer de luchtdruk verandert tijdens het opstijgen en landen, ontstaat er overdruk op de oren. Dat kan heel vervelend en ongemakkelijk zijn voor je baby. Slikken helpt om de druk in de oren weer in evenwicht te krijgen, dus geef je baby de borst of een flesje, een speen of je vinger om op te zuigen.
5. Neem extra voorraad mee
Neem meer luiers mee dan je nodig denkt te hebben, voldoende babydoekjes, en een extra setje kleertjes voor je kind.
Doe deze spullen in je handbagage, niet in je ruimbagage, en vergeet niet de dingen mee te nemen die je kleintje echt tijdens de reis wil hebben, zoals favoriete speeltjes, spelletjes en fopspenen.
6. Bereid je voor op jetlag
Zorg ervoor dat iedereen genoeg uitrust voordat je op reis gaat. Om je baby te helpen slapen, kun je zijn slaappatroon twee tot drie dagen voor de reis aanpassen, en overgaan op de nieuwe lokale tijd zodra je op je bestemming bent aangekomen (je kunt ook meer dutjes inplannen).
7. Organiseer een ontspannen reisschema
Ga vroeg naar het vliegveld om in te checken en maak gebruik van het vroege boarden dat meestal wordt aangeboden voor gezinnen met kleine kinderen.
Zorg voor genoeg overstaptijd, zodat je niet als een gek naar de volgende vlucht hoeft te rennen. Probeer te ontspannen en te genieten van de reis!
Buitenlucht is gezond voor jou en voor je baby. Het jaar rond elke dag even naar buiten is een goed idee. Vooral in de zomer is het natuurlijk wel oppassen met de zon op het tere babyhuidje. Vier tips om je baby te beschermen.
1. Kleed hem goed aan
Trek je baby of peuter een ruim zittende katoenen broek en shirt aan met lange pijpen en lange mouwen. Vergeet niet om zijn hoofd te beschermen met een pet met brede rand. Het is belangrijk om zijn gevoelige huid te beschermen tegen de ultraviolette straling.
2. Doe lekker veel zonnebrandcrème op
Smeer babyzonnebrandcrème met een hoge factor op alle aan de zon blootgestelde lichaamsdelen en herhaal dit bij voorkeur om de twee uur. Voor bescherming tegen de zon is het beter te veel te smeren dan te weinig.
3. Vermijd de middaguren
De beste tip voor de huidbescherming van je baby is om tijdens de piekuren binnen te blijven: tussen 10 uur 's ochtends en 15 uur 's middags.
Maak eerst een wandeling en laat hem dan een tijdje thuis spelen, dan is het tijdens de piekuren tijd voor de lunch en het middagslaapje! Daarna is de zon minder sterk en kun je je kind weer mee naar buiten nemen zonder bang te hoeven zijn dat hij verbrandt.
Onthoud dat je kind in ieder seizoen kan verbranden door de zon, en in alle weersomstandigheden, of het nu bewolkt of zonnig is.
4. Zonnebrand behandelen
Als je kind toch is verbrand, leg dan minstens 20 minuten een koel washandje op zijn verbrande huid om de pijn te verzachten. Je huisarts kan ook paracetamol aanbevelen.
Een after sun crème of vettige zalf zoals vaseline of een vochtinbrengende crème met aloë vera zal de kinderhuid genezen, de pijn verminderen en uitdroging voorkomen.
Het is ook belangrijk om een nieuwe verbranding te voorkomen: een huid die al beschadigd is door de zon moet je minstens een jaar lang extra beschermen. Als er blaren te zien zijn, is het een tweedegraadsverbranding en moet je ermee naar de dokter.
Word Pampers lid en krijg