Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

Vul de gegevens van je baby in*:

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Onze tool, gebaseerd op de WHO** babygroeitabellen voor jongens en meisjes, helpt je de ontwikkeling van je baby te volgen. Voer de gegevens van je kleintje in en wij meten zijn of haar lengte, gewicht en hoofdomtrek ten opzichte van de gemiddelde baby.

Je baby groeit snel op en elke dag brengt een nieuwe ontwikkelingsmijlpaal met zich mee. De ene al wat groter dan de andere. Door de groei van je kleintje bij te houden gedurende de volledige kindertijd, kan je op een handige manier zijn of haar vooruitang meten.

Een groeischema of een percentielcalculator is een meetinstrument dat de groei van een baby meet. Met onze tool kan je de groei van je kleintje volgen van de geboorte tot 2-jarige leeftijd. Bovendien geeft het schema jouw baby’s groeipercentage weer. Dat is een belangrijke maatstaf die jouw baby's groei vergelijkt met die van andere baby’s van dezelfde leeftijd en geslacht.

Het enige dat je hoeft te doen is je baby’s laatste metingen invoeren en op de knop ‘volg de groei van je baby’ klikken. Onze tool zet het gewicht, de lengte en de hoofdomtrek van je kleintje vervolgens om in een eenvoudige grafiek.

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies