how-to-help-your-teething-baby

Hoe kun je je baby helpen bij het krijgen van tandjes?

Jennifer Kelly Geddes

Het krijgen van tandjes is voor elke baby weer anders. Sommige baby's laten geen traan, terwijl anderen heel veel last hebben.

Lees hier je hoe je weet of je baby tandjes krijgt en leer je drie basisstappen bij de babyverzorging die beslist kunnen helpen de pijn van je kindje te verzachten bij het doorkomen van tandjes.

Hoe je weet of je baby tandjes krijgt?


Als baby's tandjes krijgen, worden ze gewoonlijk wat lastiger. Sommige baby's bijten op hun vingertjes en speelgoed om te proberen zelf verlichting te vinden en de pijn te verzachten die de doorkomende tandjes veroorzaken.

Op een leeftijd van 10 tot 12 maanden zou je baby al een behoorlijk aantal tandjes moeten hebben die goed zichtbaar zijn. Als het ongemak van je baby wordt veroorzaakt door doorkomende tandjes, kun je deze beproefde remedies voor doorkomende tandjes proberen

1. Bijtringen


Bijtringen helpen uitstekend om de pijn van je baby te verzachten. Ze moeten wel gemaakt zijn van sterk rubber. De bijtringen die je invriest, kunnen schadelijk zijn bij gevoelig tandvlees.

2. Gekoeld voedsel


Aangezien je baby al begonnen is vast voedsel te eten, beschik je over tal van mogelijkheden om te helpen de pijn te verzachten. Gekoelde snacks zoals appelmoes of yoghurt kunnen wonderen doen als een baby last heeft van doorkomende tandjes doordat het tandvlees wordt gekoeld en verzacht.

3. Pijnstillend middel


De meningen lopen uiteen over of het doorkomen van tandjes tot koorts leidt. Sommigen zeggen van niet, hoewel sommige baby's lichte koorts krijgen net voordat het eerste tandje doorkomt. Bel je huisarts om te vragen wat je het beste kunt doen.

Wanneer je hebt vastgesteld dat je baby tandjes krijgt, wil je er alles aan doen om hem door deze ontwikkelingsfase te helpen. Blijf hem troosten zoals je altijd doet en hopelijk vind je een remedie die perfect bij hem past.

Misschien vind je dit ook interessant: