Troosttips voor je baby

Sommige baby's weten zichzelf goed te kalmeren door op hun duim te zuigen.

Duimzuigen is een instinctief gedrag voor pasgeborenen. Je bent misschien geneigd om te voorkomen dat je baby gaat duimen om zijn gebit te sparen, maar laat hem hier voorlopig van genieten.

Het geeft hem de mogelijkheid om zichzelf te kalmeren wanneer hij moe of uit zijn doen is. Je kunt ook proberen hem te laten wennen aan een speentje. Speentjes zijn makkelijker af te wennen dan duimzuigen en zijn minder slecht voor het gebit.

Voordat je kind 2 jaar is, is het goed om het duimzuigen af te leren, dit geldt ook voor het fopspeentje. Voorlopig werkt het troostend voor hem en kan hij zichzelf helpen weer in slaap te vallen als hij 's nachts wakker wordt.

Meer kalmeertips voor je baby

Baby's huilen. Dat is normaal en ook hun manier van communiceren. Controleer eerst of je baby niet huilt omdat hij hongerig, slaperig of oncomfortabel is. Maak je geen zorgen als je de reden niet kunt achterhalen: een baby huilt niet alleen als er iets mis is. Soms wil hij gewoon even emoties en prikkels verwerken door deze er letterlijk uit te huilen. Als het zuigen op vingers of een duim hem niet troost, probeer dan deze kalmerende technieken:

  • Wieg je baby zachtjes

  • Zing hem zachtjes toe

  • Wikkel je baby in een dekentje

  • Plaats hem in een draagzak of een wipstoeltje

Hoe meer overstuur je baby is, hoe moeilijker het voor jou is, maar blijf kalm. Rust uit wanneer je baby slaapt, en zorg ervoor dat je regelmatig eet. Je zult beter in staat zijn om voor je baby te zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt.

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies