pampers introduceert luierrecycling

Momenteel belanden de meeste luiers nog bij het restafval. En hoewel de droge billetjes van jouw baby iedere dag opnieuw onze grootste zorg zijn, denken wij ook na over hoe onze planeet er straks uit gaat zien.

Dankzij de verbeterde technieken en een overheid die recycling stimuleert, is het mogelijk om de afvalberg, die voor 5-8% uit luiers en incontinentiemateriaal bestaat, te verminderen. Zowel de Nederlandse overheid als afvalverwerkers gaan er vanuit dat in veel gemeentes binnenkort een grootschalige luierinzameling zal bestaan - net zoals dat nu gebeurt bij glas, plastic en papier. Pampers zet zich in om dit van de grond te krijgen.

Procter & Gamble, het moederbedrijf van Pampers, beschikt over een hoogwaardige technologie die al heel goed werkt in onze proeffabriek in Italië, waar inmiddels al een miljoen mensen gebruik van maken. Deze technologie kan alle soorten wegwerpluiers recyclen tot nieuwe materialen. Zo kan het plastic van de luier bijvoorbeeld worden hergebruikt om dopjes van schoonmaakflessen te maken.

Om luiers te kunnen recyclen, moet het luierafval apart ingezameld worden. Om dit goed te laten verlopen, zijn we in november 2018 gestart met het testen van het scheiden van luierafval. Consumenten die meedoen aan de test kunnen hun luierafval naar speciale bakken bij twee kinderdagverblijven in Amsterdam brengen. Deze test wordt verder uitgebreid in 2019, met een aantal recyclebakken bij kinderdagverblijven, op straat en bij winkels.

Nieuwsuur sprak in een uitzending in mei 2017 al onze over plannen: bekijk de video. Als de faciliteit in Amsterdam af is, starten we in de hoofdstad met ons recycling project in samenwerking met AEB. Voor die tijd starten we in Amsterdam al met het apart inzamelen van luierafval, zodat het gehele recyclingproces in de toekomst goed verloopt. Recycle jij ook mee?

De veiligheid van jouw baby komt op de eerste plaats