Als het op verschonen aankomt dan maakt een zachte reiniging het grote verschil. De babydoekjes werden ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring in huidverzorging en babyproducten. Ze zijn mild en effectief en bovendien dermatologisch getest. Onderzoek toont aan dat Pampers babydoekjes de huid helpen gezond houden en dat ze milder zijn dan water en katoen voor de babyhuid.

Alle Pampers producten en materialen ondergaan strenge evaluaties op gebied van veiligheid en prestaties voordat ze in contact komen met een babyhuidje. Ontdek meer over het veiligheidsproces en wat we niet aan Pampers producten toevoegen.

Wat is het?

Zachte, hoogwaardige vezels die ook in sportkleding, verzorgingsmiddelen en consumentenproducten worden gebruikt. Ze zorgen voor een zachte en grondige reiniging van de babyhuid.

Wist je dat?

Van voetbalveld tot groenteafdeling, polypropyleen wordt gebruikt omdat het duurzaam en effectief is, en bovendien ook veilig voor de baby.

Wat is het?

Zachte, donzige vezels die vaak in kleding worden gebruikt en die vocht van de babybilletjes helpen absorberen.

Wist je dat?

Pampers voegt geen chloor toe aan babydoekjes en gebruikt een elementair chloorvrij proces om de vezels in babydoekjes te zuiveren.

Wat is het?

Er wordt slechts een heel klein beetje geur aan de lotion van de babydoekjes toegevoegd voor een meer aangename gebruikservaring. Alle parfums worden zorgvuldig geselecteerd, tot in de puntjes onderzocht en zijn bewezen veilig voor gebruik. De parfums in Pampers babydoekjes zijn veilig voor de babyhuid, niet-irriterend voor de huid en zullen naar verwachting geen allergische reacties veroorzaken.

Wist je dat?

Parfums worden al meer dan 20 jaar in babydoekjes gebruikt.

Wat is het?

Polyester wordt tot een zachte vezel gesponnen, om vocht te absorberen zodat de baby zich comfortabel voelt.

Wist je dat?

Polyester wordt gebruikt voor isolerende kleding, meubels, kussens en medische kleding.

Wat is het?

Katoenvezels zijn natuurlijke producten die in textiel worden gebruikt voor hun zachtheid en absorberende kwaliteiten. Biologisch is een benaming die wordt gebruikt voor producten die volgens strikte regels omtrent ongediertebestrijding, bodembeheer en algemene productienormen worden geproduceerd.

Wist je dat?

Er mogen tenminste gedurende 3 jaar vóór de oogst van een biologisch gewas geen verboden stoffen op de landbouwgrond zijn aangebracht.

Wat is het?

Water maakt meer dan 97 procent uit van de lotion en helpt bij het losmaken en oplossen van vuiltjes en eventuele achtergebleven of opgedroogde urine van de babyhuid.

Wist je dat?

Meer dan 70 procent van het aardoppervlak bestaat uit water.

Wat is het?

Citroenzuur wordt in veel citrusvruchten gevonden en wordt gebruikt om de pH te bufferen in het zuurbereik in veel voedingsmiddelen, verzorgingsproducten en cosmetica. In babydoekjes helpen pH buffers de natuurlijke pH balans van de babyhuid behouden.

Wist je dat?

Citroenzuur wordt vaak aan voedsel toegevoegd en zelfs aan water toegevoegd.

Wat is het?

Een gemodificeerde olie die als emulgator werkt om vettig vuil van de babybilletjes te verwijderen en als huidverzorgingmiddel.

Wist je dat?

PEG oliën worden ook gebruikt in textiel, persoonlijke verzorgingsproducten en voedingsmiddelen.

Wat is het?

Net zoals citroenzuur wordt natriumcitraat gevonden in citrusvruchten en gebruikt om de pH te bufferen in huidverzorgingsproducten. In babydoekjes helpen pH buffers de natuurlijke pH balans van de babyhuid te behouden.

Wist je dat?

Natriumcitraat is een antioxidant, net zoals vitamine A!

Wat is het?

Als onderdeel van het conserveersysteem is sorbitancaprylaat een emulgator die vermindering van de werkzaamheid van veel cosmetische producten tegen gaat. De conserveermiddelen in de lotion van Pampers babydoekjes zijn klinisch bewezen mild voor de babyhuid. Bovendien helpen ze de babydoekjes als nieuw te houden voor gebruik en voorkomen ze kruisbesmetting nadat de verpakking is geopend.

Wist je dat?

Sorbitancaprylaat in lippenstift wordt gebruikt.

Wat is het?

Natriumbenzoaat is een conserveermiddel dat microbiële besmetting voorkomt. De conserveermiddelen in de lotion van Pampers babydoekjes zijn klinisch bewezen mild voor de babyhuid. Bovendien helpen ze de babydoekjes als nieuw te houden voor gebruik en voorkomen ze kruisbesmetting nadat de verpakking is geopend.

Wist je dat?

Het wordt ook in voeding gebruikt.

Wat is het?

Helpt de afbraak van allerlei cosmetica en babyverzorgingsproducten voorkomen. De conserveermiddelen in de lotion van Pampers babydoekjes zijn klinisch bewezen mild voor de babyhuid. Bovendien helpen ze de babydoekjes als nieuw te houden voor gebruik en voorkomen ze kruisbesmetting nadat de verpakking is geopend.

Wist je dat?

Disodium EDTA wordt veel in voeding gebruikt.

Wat is het?

Op siliconen gebaseerde huidverzachtende en emulgerende middelen die ontworpen zijn om de gezondheid van babyhuid te bevorderen.

Wist je dat?

Je vindt deze ingrediënten in lotion en persoonlijke verzorgingsartikelen.

Wat is het?

Een natuurlijk materiaal dat wordt gebruikt om de textuur van de babydoekjes en het gevoel op de huid van de baby te verbeteren.

Wist je dat?

Xanthaangom wordt veel gebruikt in tandpasta en voedingsproducten, waaronder ketchup!

Wat is het?

Pentadecalactone wordt vaak gebruikt in cosmetische producten om geurtjes te neutraliseren.

Wist je dat?

Pentadecalactone is een natuurlijk voorkomend feromoon dat door veel zoogdieren wordt geproduceerd.

Wat is het?

Dipropyleenglycol is een ingrediënt dat wordt gebruikt om de lotion in de babydoekjes te stabiliseren en goed te mengen.

Wist je dat?

Dipropyleenglycol is een veelgebruikt voedselingrediënt en vaak wordt gebruikt als verdikkingsmiddel of stabilisator.

Wat is het?

Afgeleid van kokosnoot, en werkt als een huidverzorgingsmiddel voor de baby.

Wist je dat?

Het wordt gebruikt in vochtinbrengende crèmes.