Babynaamtool - top banner

Babynaamtool

"Hoe zal ik mijn baby noemen?" is een grote vraag voor elke ouder. Het kiezen van de perfecte jongens- of meisjesnaam is eenvoudig dankzij onze unieke naamgevingstool!

0 gevonden resultaten

Filter namen
Filter namen
Filter op geslacht
Verwijder deze filter

Meisjes

Jongens

Unisex

Filter op thema

Oudheid

Babynamen Beroemdheden

Bijbelse namen

Eigenzinnig

Elegant

Exotisch

Hip

Islamitische namen

Joodse namen

Lief

Mythologie

Natuur

Stoer

Tijdloos

Oorsprong

Amerikaans

Arabisch

Balkan

Baltisch

Nederlands

Engels

Frans

Fries

Grieks

Hindoestaans

Hongaars

Italiaans

Latijns

Russisch

Scandinavisch

Slavisch

Midden-Oosten

Turks

Lengte

Korte

Lange

Middellange

Eerste letter

IJ

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Sorteren op

Populariteit

A-Z

0 gevonden resultaten

 • 1. Gebruik filters om je zoekopdracht te verfijnen.
  Misschien zoek je een specifieke naam of misschien ben je gewoon nieuwsgierig. Probeer de verschillende categorieën uit en je merkt vanzelf wat het beste werkt voor jou.

   

  2. Je kunt ook sorteren op populariteit of op alfabetische volgorde.

  Zo helpen we je om de perfecte naam voor je baby te vinden.

 • Denk aan iets wat je persoonlijk belangrijk vindt en dat te maken heeft met je cultuur, nationaliteit of religie.

   

  In het Nederland vormt de koninklijke familie vaak een bron van inspiratie, vooral sinds de geboorte van prinses Catharina-Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane. Koninklijke namen zijn elegant en stralen kracht uit. En ze gaan al generaties lang mee, dus ze raken niet snel uit de mode.

   

  Ben je op zoek naar een symbolische, unieke naam? Laat je inspireren door helden uit oude mythen en legenden. Tip: als je een mythologische naam hebt gevonden die je mooi vindt, controleer dan wel even wat de naam betekent!

   

  Mensen over de hele wereld koesteren religieuze namen als een symbool van hun persoonlijke geloof. Zo zijn er talloze prachtige Bijbelse namen waar je uit kunt kiezen, van Adam tot Zacharias. En de meest populaire namen in de islamitische wereld zijn Mohammed en Fatima.

   

  In sommige culturen bepaalt het exacte moment waarop een kindje wordt geboren welke naam het krijgt. In India bijvoorbeeld bepaalt het teken van de dierenriem waaronder een baby wordt geboren de eerste één tot vier letters van de naam, de rest is afhankelijk van de betekenis. Namen met een positieve betekenis worden vaak gekozen in de hoop dat het kind deze karaktertrekken ontwikkelt. Zo betekent de naam Daya 'mededogen' in het Hindi.

   

  Of je een naam nu kiest vanwege de betekenis of gewoon omdat je 'm mooi vindt klinken, er zijn genoeg ideeën waarmee je aan de slag kunt. Zelfs als je iets heel unieks wilt (maar nog niet weet wat), zijn wij er om je te helpen.

Beheer Cookies