Baby Talk

Baby's leren praten door te luisteren, te verkennen en te reageren op de geluiden rondom hen. Tips om taalontwikkeling bij je kind te stimuleren.

Hoe stimuleer je taalontwikkeling? Praat de hele dag tegen je kindje. Je kunt het overal over hebben. Beschrijf, leg uit en ga in op wat jullie aan het doen zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat de kwaliteit en kwantiteit van deze gesprekjes direct bijdragen aan de snelheid waarmee je kindje leert praten. Leer je kindje het ritme van taal door middel van vingerspelletjes en actieve rijmpjes, door het zingen van liedjes en gedichtjes en rijmpjes op te zeggen.

Trucjes en tips. Lees je baby uit verschillende boeken voor. Maak er een gewoonte van om iedere dag hardop voor te lezen.

Leren en groeien. Baby’s vinden het heerlijk als er tegen hen gepraat wordt en ze vinden het nog fijner als je naar ze kijkt wanneer je iets tegen ze zegt. Onderzoek heeft aangetoond dat er een sterke band bestaat tussen het aantal 'gesprekjes' dat een baby met een ouder of verzorger heeft en intellectuele ontwikkeling.

De veiligheid van jouw baby komt op de eerste plaats