Baby’s eerste verjaardagsfeest

De eerste verjaardag van je baby komt eraan! Hartstikke leuk natuurlijk, deze mijlpaal. Maar hoe maak je dit feestje tot een geslaagde dag? Goede voorbereiding is het halve werk. Deze checklist helpt je op weg.

1. Kies een goede datum

Vermijd belangrijke feestdagen of lange weekenden, omdat je gasten dan weg kunnen gaan of andere verplichtingen hebben. Als je rekening houdt met deze richtlijn kun je vervolgens de datum kiezen die het beste voor jou uitkomt.

Onthoud: er is altijd wel iemand die niet kan op de datum die je kiest. Dit is ook een belangrijke datum voor jou, dus kies de datum die het beste bij jou en je baby past.

2. Eigen haard is goud waard

Je baby zal het gelukkigst zijn als je het feestje thuis organiseert, want dat is een veilige plek. Als je thuis geen plek hebt, denk dan aan een locatie die babyvriendelijk is en waar je als gastvrouw gemakkelijk je dingen kunt doen.

Een gemeenschapsruimte of evenementenruimte bij een dierentuin of een park zijn ook goede opties. Als het weer goed is, kun je ook een feestje buiten geven, bijvoorbeeld in een park of in de achtertuin (zorg dan wel voor een alternatief als het slecht weer wordt).

Een privéruimte in een restaurant is ook goed, grote dinerruimtes zijn vaak rumoerig en onrustig voor je kleintje.

3. Het ideale tijdstip

Aangezien 1-jarigen 's middags nog slapen, kun je het beste je feestje rond het slaapschema van je baby plannen, om te zorgen dat hij ook van het feestje kan genieten!

4. Houd de gastenlijst kort

Bij eerste verjaardagen kun je het beste alleen familie, goede vrienden en buren uitnodigen. Te veel vreemde gezichten zouden de eregast aan het huilen kunnen maken!

Je baby is op een leeftijd dat hij vaak verlegen is voor vreemden, dus een feest met veel nieuwe gezichten is waarschijnlijk niet de beste manier om de dag te vieren

5. Eten

Zorg ervoor dat al het eten van tevoren klaargemaakt is (zodat je tijdens het feestje niet constant de keuken hoeft in te rennen). Hapjes en buffetten met bijvoorbeeld soep, broodjes en salades zijn allebei eenvoudig om neer te zetten en maken het eten tijdens het feestje informeel.

6. Activiteiten

Het plannen van spelletjes en entertainment stem je af op de leeftijd van de aanwezige kinderen. Baby's spelen nog niet echt spelletjes en luid entertainment kan ze bang maken.

Oudere kinderen (peuters en ouder) kunnen genieten van een spelletje ezeltje prik of zakdoekje leggen. Bij die leeftijdsgroep kan een clown of goochelaar ook een hit zijn.

7. Leg herinneringen vast

Zorg ervoor dat je iemand aanwijst als fotograaf, zodat je voldoende foto's van de dag hebt. Voor velen is dit de dag waarop de baby voor het eerst verjaardagstaart proeft.

8. Blijf lachen

Houd er rekening mee dat wanneer er baby's bij betrokken zijn, de dingen niet altijd gaan zoals gepland. Probeer de humor hiervan in te zien, zodat je van de dag kunt genieten, wat er ook gebeurt! Onthoud, dit is de speciale dag van jouw baby, dus wees ontspannen.

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies