1 jaar! Bewaar herinneringen op een originele manier

Verjaardagsfeestjes zijn geweldig, maar ook snel voorbij. Hoe kun je je baby's eerste verjaardag vieren en er een blijvende herinnering aan overhouden? Lees verder!

Het eerste jaar van je baby zit bomvol primeurs: de eerste glimlach, voor het eerst kunnen zitten, het eerste hapje... en dan het hoogtepunt: de eerste verjaardag! Je zult dit ongetwijfeld vieren met een feestje, maar na een paar uurtjes is dat alweer voorbij. We geven je een paar ideeën om die belangrijke mijlpaal blijvend vast te leggen.

1. Plant een boom

Net als je baby zal een boom ieder jaar groeien, met diepere wortels en grotere takken. Door de jaren heen (en zeker op elke verjaardag) kun je foto's van je kind nemen bij zijn speciale boom. Dit is niet alleen een leuke manier om de kinderjaren vast te leggen. Wanneer je kind ouder wordt, zal hij er ook van leren hoe belangrijk de natuur en de aarde in ons leven is.

2. Maak een lappendeken van het eerste jaar

Niets is schattiger dan babykleertjes. Maar baby's groeien zo snel dat je baby amper de tijd krijgt om kleertjes te verslijten. Een lappendeken of quilt, gemaakt van stoffen uit het eerste jaar, is een leuke manier om dat schattige rompertje te bewaren dat je niet weg kunt doen, of die rode pyjama met die dinosaurus waar je baby altijd om moest lachen. En vergeet dat lakentje uit het eerste jaar niet en de badcape met een schattig babymotiefje. Verzamel alles wat je wilt gebruiken, knip het in vierkanten, en maak er een quilt van waar je nog jaren van kunt genieten, om hem uiteindelijk aan je kind te geven als hij ouder is.

3. Leg het leven van je baby vast

Zoek je favoriete foto's van de afgelopen twaalf maanden uit en maak er een album van voor je baby. Schrijf er een verhaal bij over de speciale momenten en mijlpalen van het eerste jaar  van je baby. Geen schrijver? Plaats dan de foto's in een diavoorstelling op de computer en gebruik het favoriete liedje van je baby als soundtrack. Samen met je kind het babyverhaal lezen of naar de diavoorstelling kijken, is een perfecte aanvulling op het slaapritueel van je kind; het laat hem zien hoeveel je van hem houdt.

4. Maak voetafdrukken

Gebruik gips om een afdruk te maken van de voet of hand van je kleintje. Plaats die samen met een foto van zijn eerste verjaardag. Als je kind groter is, zul je samen naar dit voetafdrukje kijken en je samen verbazen hoe klein hij ooit was.

5. Maak een tijdcapsule

Verzamel spullen die het eerste jaar uit het leven van je baby vertegenwoordigen: een foto van je huis, een stukje van zijn favoriete dekentje, de rammelaar die hij zo leuk vond, een opname van zijn favoriete liedje, enzovoorts. Verzegel ze in een doos die hij op zijn 18e verjaardag open mag maken. Het is iets waar jullie allebei de rest van jullie leven van zullen genieten.

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies