Signalen dat je kind klaar is voor zindelijkheidstraining

Signalen dat je kind klaar is voor zindelijkheidstraining

Is je kind bijna zindelijk? Het lijkt misschien geen gemakkelijke vraag, maar als je rekening houdt met de volgende signalen, is die eenvoudig te beantwoorden! Als het moment daar is, laat je kleintje dit wel weten door middel van signalen, je moet dus goed opletten. Hieronder staan vijf signalen die aangeven dat jouw peuter bijna zindelijk is.

Onthoud dat het ene kind er eerder klaar voor is dan het andere kind. De American Academy of Pediatrics adviseert naar de signalen te kijken, in plaats van naar leeftijd.

1. Drogere luiers


Als je kind een uur of langer zijn plas kan ophouden, is het misschien tijd om te beginnen met zindelijkheidsoefeningen. Dit geeft namelijk aan dat je kind gedurende langere periodes controle begint te krijgen over zijn blaas. Een ander teken is dat hij meer urine tegelijkertijd produceert.

2. Voorspelbare ontlasting


Je kind heeft regelmatige en goed gevormde ontlasting op voorspelbare tijden. Hij heeft 's nachts ook minder vaak ontlasting.

3. Bewustzijn van toiletgewoontes


Als je kind heel expressief is over "poepen" of "plassen" of gromt en hurkt, kan dit erop wijzen dat hij klaar is om met zindelijkheidstraining te beginnen.

Je kind kan verlegen zijn en liever alleen worden gelaten op zulke momenten, dat is een ander teken dat hij klaar is.

4. Ongemak bij het dragen van luiers


Je kleintje kan zich ongemakkelijk gaan voelen in een natte luier, door dit aan te geven of eraan te trekken. Hij kan ook proberen de luier zelf uit te trekken. Dit is een goed moment om met oefenbroekjes te beginnen.

5. Nieuwsgierigheid naar jouw toiletbezoek


Je kind kan geïnteresseerd zijn als jij zelf naar het toilet gaat. Als je kind kijkt of vragen stelt, betekent dit dat hij overweegt het zelf ook te proberen.

Misschien vind je dit ook interessant: