Laten we eerlijk zijn: zwangerschapskussens en voedingsbeha's zijn niet het leukste cadeautje op een babyshowerlijst. De meeste gasten willen het liefst de schattige kleertjes en grappige speeltjes aan de nieuwe moeder geven.

Ook als een cadeau technisch gezien iets voor de baby is, kan de nieuwe moeder er wel heel blij mee zijn. Hier zijn een paar aanraders! 

1. Handdoeken met capuchon

Je kunt niet echt in de fout gaan met handdoeken met capuchon, die de baby van top tot teen warm en droog houden. Het is handig om er altijd eentje schoon bij de hand te hebben.

Ook al zien de kleinere handdoeken er schattig uit, een grotere maat is handiger, ook omdat ze de baby voor langere tijd zullen passen.

2. Speelmat

Baby's worden geacht iedere dag wat "tijd op de buik" door te brengen, wat saai kan zijn. De meeste speelmatten hebben 5 speeltjes die aan een mobile naar beneden hangen, en dat is meer dan genoeg.

Er zijn ook plastic ringen waarmee je de speeltjes hoger of lager kunt hangen, wat het makkelijker of moeilijker maakt om ze aan te raken. 

3. Grappige boekjes

Boekjes zijn fantastisch voor baby's. Of ze nou gebruikt worden om de baby te kalmeren voor het slapen gaan, of tijdens het spelen.

Er zijn boekjes met wat extra's, zoals bijvoorbeeld een vingerpopje, dat op iedere bladzijde een avontuur beleeft. Eerst beweeg jij het popje, later doet je kind het zelf!

4. Zelfgemaakte speeltjes

Het is heel leuk om van creatieve mensen uit je omgeving  zelfgemaakte knuffeldieren of zelfgemaakte blokken te krijgen. Het is niet alleen leuk om de baby mee bezig te houden, maar ook om tegen hem te zeggen dat iemand dit speciaal voor hem heeft gemaakt. Zelfgemaakte speeltjes zijn meestal eenvoudig en kunnen  langere tijd gebruikt worden.

Let er wel op dat ze veilig zijn voor de baby om mee te spelen. Controleer of er geen scherpe hoeken of uitsteeksels aan zitten en of de baby zich er niet in kan verstikken. Deze speeltjes kunnen de favoriete van je baby worden.