Verlanglijst voor je tweede kind

Natuurlijk kun je veel spullen hergebruiken voor je tweede kind. Maar het is leuk om ook wat nieuwe dingen, speciaal voor hem, te krijgen. Het is slim - en heus niet hebberig - om een lijstje met wensen te maken. Zo weten mensen zeker dat ze iets geven waar jij plezier aan beleeft!

1. Een babyboek

Vaak wordt elk hikje van de eerstgeborene genoteerd, terwijl de tweede het moet doen met een babyboek bestaande uit een ziekenhuisfoto en een armbandje in een envelop. Nu zijn er allerlei apps waarin je de mijlpalen van je baby kunt bijhouden. Fijn, maar niet zo tastbaar als een echt boek. Iemand geeft je een topcadeau door aan te bieden al die gegevens (bijvoorbeeld eens per kwartaal) in een echt babyboek over te nemen.

2. Luiers en doekjes

Je kunt er nooit genoeg van hebben. Nee, het is niet het móóiste, maar het is wel het meest nuttige. In deze categorie passen ook andere dingen die snel opraken, zoals borstvoedingsspulletjes, spuugdoekjes, batterijen voor apparaten en baby verzorgingsproducten.

3. Oppasdiensten

Als iemand aanbiedt om op de baby te passen, kun jij iets leuks doen met je eerste kind.

4. Kleertjes

Kleren zijn welkom als het geslacht van de tweede baby anders is, of als de tweede baby in een ander jaargetijde wordt geboren.

5. Cadeaubonnen voor afhaalmaaltijden of thuisbezorgde gerechten

Lekker eten bestellen zonder je zorgen te maken over het budget is een geweldig cadeau. Vooral als het al half zeven 's avonds is, je partner tot laat werkt en je baby lastig is.

6. Een boek met pareltjes van wijsheid

Een cadeau met een persoonlijk tintje is een mooi dagboek waarin vrienden en bekenden hun beste advies en wensen voor de tweede baby schrijven.

7. Een nieuwe tas

Vraag een ruime, chique tas met veel vakjes waar je al je persoonlijke dingen én luierspullen in kwijt kan.

8. Een cadeaubon voor een dagje uit met de oudere kinderen

Als de rest van het gezin er een middagje op uitgaat, heb jij een (relatief) rustige (mid)dag om met de baby door te brengen. Ze kunnen naar een plaatselijk kindermuseum, een indoor speeltuin of noem maar op.

Beheer Cookies