Flesjes, slabbetjes, babyslofjes, babyfoon: ja, er komt heel wat voorbereiding bij het moederschap kijken!  Alle hulp - van tweedehands babykleertjes tot het in elkaar zetten van het babybed - is welkom.

Meer ideeën waar je een aanstaande moeder echt een plezier mee doet? Voilà! 

1. Iets lekkers

Van lasagne tot lamsboutjes, een zelfgemaakte maaltijd is altijd welkom. In een laat stadium van haar zwangerschap is een aanstaande moeder alleen nog maar moe.

2. Een cadeaubon

Een cadeaubon voor een spa, een manicure of een kapsalon is het perfecte cadeau om klaar te zijn voor de komst van de baby. 

3. Simpele babycadeautjes

Het is misschien saai om een spuugdoekje of een wikkeldeken cadeau te geven, maar dit zijn nou precies de cadeautjes die je als nieuwe moeder het meeste nodig hebt.

Pasgeboren baby's zijn smeerpoetsen; ze morsen en spugen hun melk uit, dus wat nuttige doekjes en dekentjes geven is een goed idee.

Bovendien zijn ze vaak helemaal niet duur! 

4. Babykleertjes in een grotere maat

Die kleine jeans, shirtjes en jurkjes voor pasgeboren baby's zijn schattig, maar  'n kind zal er heel snel uitgroeien.  Koop een grotere maat kleertjes voor je vriendin die moeder wordt, ze zal je er dankbaar voor zijn.

Houd daarbij wel rekening met het seizoen waarin de maat de baby zal passen: een winterjas in juli is ook niet fijn.  Jouw cadeau hoeft niet duur te zijn, het kan zelfs gratis zijn en toch het verschil maken.

Als je niet weet wat je moet kiezen, vraag je zwangere vriendin dan wat ze het meeste nodig heeft!