4 unique gifts for first-time moms

Vier unieke cadeautjes voor een nieuwe moeder

Laten we eerlijk zijn: zwangerschapskussens en voedingsbeha's zijn niet het leukste cadeautje op een babyshowerlijst. De meeste gasten willen het liefst de schattige kleertjes en grappige speeltjes aan de nieuwe moeder geven.

Ook als een cadeau technisch gezien iets voor de baby is, kan het nog een uitkomst zijn voor de nieuwe moeder. De nuttigste cadeautjes die ik heb gekregen waren eigenlijk voor mijn dochter Elise.

1. Handdoeken met capuchon


Je kunt niet echt in de fout gaan met handdoeken met capuchon, die de baby van top tot teen warm en droog houden. Het is handig om er altijd eentje schoon bij de hand te hebben.

Ook al zien de kleinere handdoeken er schattig uit, een grotere maat is handiger, ook omdat ze de baby voor langere tijd zullen passen.

2. Speelmat


Baby’s worden geacht iedere dag wat "tijd op de buik" door te brengen, dit kan nogal monotoon zijn voor zowel de baby als de nieuwe moeder. De speelmat was een fantastisch cadeau, omdat het een tijd lang het enige speeltje was dat Elise nodig had tijdens haar tijd op de buik en daarna.

De meeste speelmatten hebben vijf speeltjes die naar beneden hangen, en dat is meer dan genoeg. Er zijn ook plastic ringen waarmee je de speeltjes hoger of lager kunt hangen, wat het makkelijker of moeilijker maakt om ze aan te raken.

3. Grappige boekjes


Boekjes zijn fantastisch voor baby’s. Of ze nou gebruikt worden om de baby te kalmeren voor het slapen gaan, of tijdens het spelen, deze grappige boekjes hebben absoluut de tand des tijds doorstaan.

Ik kreeg een boekje met een vingerpop die op iedere pagina in een andere houding was geplaatst. Toen ze nog heel klein was, vond Elise het prachtig om ons de rol van de pop te zien spelen. Nu doet ze het zelf en houdt zichzelf ermee bezig

4. Zelfgemaakte speeltjes


We kennen een heleboel creatieve mensen en hebben van alles gekregen, van zelfgemaakte knuffeldieren tot zelfgemaakte blokken. Het is niet alleen leuk om de baby mee bezig te houden, maar ook om tegen hem te zeggen dat iemand dit speciaal voor hem heeft gemaakt.

Zelfgemaakte speeltjes zijn meestal eenvoudig en kunnen voor een langere tijd gebruikt worden, let er alleen op dat het veilig is voor de baby om mee te spelen. Controleer of er geen scherpe hoeken of uitsteeksels aan zitten en of de baby zich er niet in kan verstikken. Deze speeltjes kunnen blijvertjes van je baby worden – ik heb ook nog steeds mijn favoriete knuffeldier van toen ik klein was.

Misschien vind je dit ook interessant: