Babykamer voor een jongen

Ben je enthousiast dat je een jongetje verwacht, maar kun je niet beslissen hoe je zijn kamertje gaat inrichten? Het goede nieuws is dat je niet het budget of het talent van een interieurstylist nodig hebt om een leuke babykamer voor je kleine man te creëren. Wel heb je wat fantasie nodig.

Hieronder vijf geweldige ideeën om je te inspireren.

1. Buitenshuis

Inspiratie: een boshuisje.

Muren: aardetinten of houten panelen, natuurstickers of houten behang op de grootste muur.

Meubels: meubilair met een sterke houtnerf, zoals eiken.

Decoratie: spiegel of lampen van schors, hout, takjes.

Decoratieve accenten: geruit beddengoed, countrydeken, hertengeweien, posters van bossen, foto's of tekeningen van beren, herten of vissen.

2. Superheld

Inspiratie: je favoriete superheld uit stripboeken, films of van tv.

Muren: witte muren benadrukken de grafische basis van dit thema en laten de accentkleuren en tekeningen extra opvallen.

Meubels: donker hout of zwart. Gestoffeerde stoel of schommelstoel in de kleuren van de superheld.

Decoratieve accenten: ingelijste stripboeken; masker van de superheld, T-shirt of filmposter; helder gekleurd beddengoed.

Sportheld

Inspiratie: je favoriete sport.

Muren: gebruik de kleuren van je club of gebruik je favoriete sportmateriaal als inspiratie. Gebruik gedempte versies van deze kleuren voor een zachtere uitstraling.

Meubels: Zwart, wit of houttinten met strakke, simpele lijnen; decoreer een eenvoudige kast met knopjes op de lades, in de vorm van een tennisbal, basketbal of voetbal.

Decoratieve accenten: teamvlaggetjes, een ingelijst T-shirt of rugnummer van een marathon, oude sportfoto's, materieel of bekers.

Victoriaanse avonturier

Inspiratie: Jules Vernes boek 'Rond de wereld in tachtig dagen'. Denk aan de Engelse natuuronderzoeker Charles Darwin, de Galapagos eilanden met haar schildpadden, vogels en andere wilde dieren. Jules Verne schreef klassiekers als '20,000 mijl onder de zee' en 'Rond de wereld in 80 dagen'; leef je dus uit met Victoriaanse landkaarten en luchtballonnen, ronde raampjes als in een onderzeeër, met vissen erachter geschilderd, of ga op safari naar mysterieus Afrika.

Muren: mysterieuze, stoffige kleuren zoals duifgrijs, mosgroen, marineblauw; behang op een accentmuur met oude kaarten of een sticker van een Victoriaanse luchtballon.

Meubels: Victoriaans ijzeren bedje in zwart of mat metaal, rieten commode of een donkergekleurde schommelstoel.

Decoratieve accenten: botanische of nautische prints, ijzeren of koperen afwerking aan planken en lampen; ouderwets gestreept beddengoed en stoffering.

Rock Star

Inspiratie: je favoriete band of popster toen je opgroeide.

Muren: kleuren van een albumcover, concertposter of iconisch logo,

Meubels: witte meubels als de muren donker zijn, donkere meubels als de muren licht zijn; gestoffeerde stoel in dierenprint of met fluweel.

Decoratieve accenten: ingelijste vintage concertposter of kaartjes, zwart-wit foto's van muziekinstrumenten, fluweel, gekleurd nepbont, gedragen leer.

Slimme decoratietips

  • Haal kleuren uit posters, kunstboeken of albumcovers die betrekking hebben op je thema.

  • Haast? Witte muren passen bij vrijwel ieder thema.

  • Houd de kleuren op de muren zachter en kies sterkere kleuren voor de accenten zoals beddengoed en gordijnen.

  • Vintage en antieke items geven direct een gevoel van geschiedenis en maken een kamer uniek, maar reproducties werken ook prima.

Beheer Cookies