De basis voor je babykamer: dit heb je echt nodig

1. Een verstelbaar babybedje

Je baby brengt uren door met kletsen, lachen, spelen en slapen in zijn bedje, dus veiligheid is van het allergrootste belang. Het belangrijkste item in de babykamer! Kies voor een bedje dat in hoogte te verstellen is; van baby tot peuter.

2. Commode

Je kleine lieveling is ook een poepmachine. Een commode zorgt ervoor dat het verschonen van luiers een makkie is. Kies er een op de juiste hoogte voor jou.

3. Luieremmer of luierwegwerpsysteem

Je kunt het zo simpel of luxe maken als je zelf wilt. Kies voor een model dat zonder handen te gebruiken is.

4. Schommelstoel of gemakkelijke stoel

Je zit erin om je baby te voeden, te knuffelen of gerust te stellen, waardoor het de belangrijkste stoel in huis is. Het is dus goed om hem eerst te proberen voordat je er een koopt.

5. Kast

Een handige plek voor je babykleertjes, handdoeken, dekens en extra luiers. Daarnaast is een kast een handige manier om kleur en persoonlijkheid aan je babykamer toe te voegen. Koop een onbewerkte kast en maak hem persoonlijker met verf, restaureer een familiestuk of kies iets geheel nieuws en super moderns.

6. Wasmand

Je hebt een plek nodig voor de stapels wasgoed die een baby produceert. Of het nu een canvas tas, een rieten mand of een kleurrijke plastic container is, vrijwel alles kan dienen als wasmand.

7. Gordijnen, rolgordijnen of jaloezieën

Een baby valt overdag gemakkelijker in slaap als de kamer donker is. Eenvoudige rolgordijnen kunnen een kamer op een goedkope manier donker maken. Of ga je te buiten aan gevoerde gordijnen.

8. Babyfoon

Je wilt er een voor je gemoedsrust, zodat je een oogje of oortje in het zeil kunt houden als je niet bij je baby bent. Een tweedehands is vaak prima, maar je kunt ook gaan voor de nieuwste technologie, met camera die rechtstreeks naar een app op je smartphone zendt.

9. Speakers

Speakers voor je mobiele telefoon of een draagbare muziekspeler waarmee je klassieke muziek, slaapliedjes, verhalen of witte ruis kunt afspelen om je baby te kalmeren, vermaken of stimuleren.

10. Dimbare lamp

Met een dimbare lamp kun jij het licht beheersen. Houd het gedimd om midden in de nacht bij je baby te kunnen kijken en draai het omhoog als je teennageltjes moet knippen op een bewolkte dag.

Slimme tips

  • Ondanks dat dit eigenlijk de kamer van de baby is, zullen jij en andere verzorgers hier ook veel tijd doorbrengen. Houd rekening met volwassenen wanneer je items kiest.

  • Meet van tevoren de kamer goed op om te zorgen dat alles door de deur en in het kamertje past.

  • Stop de babykamer niet te vol met spullen! Je hebt ruimte nodig om te bewegen en de baby heeft ruimte op de vloer nodig om te kruipen en te spelen.

Beheer Cookies