Checklist babyspullen
Nieuwe babyspullen uitkiezen is één van de leukste dingen om de komst van je baby voor te bereiden. De uitgerekende datum komt steeds dichterbij. Goed om deze checklist na te lopen. Zo weet je zeker dat je alles in huis hebt voor de dag van de bevalling
Maxi-maandverbanden, bij een natuurlijke geboorte.
Voedingsbeha's of beha's zonder beugel om zowel dag en nacht te dragen.
Losse onderbroeken die niet strak op de buik zitten, vooral als er een keizersnede gepland is.
Rompertjes voor een pasgeborene. Kies voor een maatje 50-56. Hier passen de meeste kleintjes in.
Een mutsje voor je baby na de geboorte om lichaamswarmte te behouden.
Tenminste 2 omslagdoeken. Deze zijn handig om je baby in te wikkelen. Ook kun je ze goed gebruiken als extra dekentje als je in het ziekenhuis bent bevallen en je baby in een autostoeltje mee naar huis neemt.
Een kleine vijl om eventueel scherpe nageltjes af te vijlen.
Kant-en-klare diepvriesmaaltijden en/of ingrediënten die je kunt gebruiken om maaltijden in te vriezen. Handig voor in je kraamweek.
Je favoriete snacks en drankjes.
Als je de basis in huis hebt, kun je straks meer tijd met je baby doorbrengen, alle mijlpalen bewust meemaken en er volop van genieten.
Gebruik deze checklist van andere moeders met spullen en leuke extraatjes. Deze is superhandig om het eerste jaar van je kleintje zo gezond, gelukkig en stressvrij mogelijk te maken.
1. Het ledikantje
Volgens de veiligheidsrichtlijnen is een kinderbedje, waarvan de zijkant los kan worden gemaakt, niet veilig. Mocht je wel zo'n bedje hebben, vraag dan aan de leverancier of er een mogelijkheid is om de losse zijkant vast te zetten. Controleer of er niet meer dan 5 cm tussen de spijlen van het kinderbedje zit en of alle onderdelen goed vast zitten.
2. Het autozitje
In de wet is vastgelegd dat een kind kleiner dan 1.35 cm niet zonder autozitje mag worden vervoerd. Dus dit is zeker een essentieel item. Baby's en peuters reizen bij voorkeur tegen de rijrichting in. Dit ondersteunt bij een ongeluk de nek, het hoofd en de rug beter.
3. Kleding en accessoires
Pasgeboren baby's hebben niet veel hippe kleding nodig, omdat ze er zo snel uitgroeien. Waar bestaat dan de basisoutfit uit?
Je kunt nooit genoeg shirtjes, rompertjes en boxpakjes in de maat 0-3 maanden hebben. Ook een voorraadje hydrofiel luiers is onmisbaar. Die kunnen namelijk ook dienst kunnen doen als spuugdoekje en verschoondekens. En je kunt ook nooit genoeg slaapzakjes, mutsjes en sokjes in huis hebben.
4. Plastic flesjes en spenen.
Zorg dat je een paar flesjes van 125 ml in huis hebt voor je pasgeboren baby en ook een aantal flesjes van 250 ml voor als hij groter wordt. De veiligste flessen zijn gemaakt van glas, of gegarandeerd BPA-vrij plastic.
5. De commode met goede luiers en doekjes
Je zult in het eerste jaar al zo'n 3000 luiers van je baby verschonen, dus een stevige commode is een must. Zoek een commode met opstaande randen van 5 cm aan alle kanten.
Maak het jezelf makkelijker door voldoende kwaliteitsluiers en babydoekjes van Pampers® te kopen.
6. De thermometer
Rectale thermometers geven de meest nauwkeurige metingen. Tegenwoordig heb je ook thermometers die op het voorhoofd, onder de arm of in het oor van je baby gestopt kunnen worden. Deze werken ook goed.
Welke je ook kiest, neem een digitale versie: thermometers met kwik zijn gevaarlijk, omdat je baby per ongeluk in contact kan komen met het giftige kwik.
7. De babydraagzak
Je baby tegen je aan dragen is een fijne manier om je kleintje dichtbij je te houden. Zo heb jij de handen vrij. Het helpt ook om hem te troosten of in slaap te wiegen. Een draagdoek of een drager met een frame is ook goed, zolang je ervoor zorgt dat het hoofdje van je baby goed wordt ondersteund.
8. De kinderwagen
Een kinderwagen hoort bij jouw levensstijl te passen. Wil je veel wandelen in de natuur of in de stad? Kies je voor een compacte wagen om makkelijk te vervoeren of liever een design model?
Het maakt niet uit welke je kiest. Zorg ervoor dat de wagen een goede rem heeft, stabiel is en je kind veilig vervoerd kan worden.
9. De wipstoel
Een paar troostende schommelbewegingen in een wipstoeltje kunnen binnen een paar minuten je baby blij en slaperig maken. Dat klinkt als muziek in de oren van iedere nieuwe moeder!
10. De luchtbevochtiger
Plaats een luchtbevochtiger in de babykamer, zodat je baby beter kan ademhalen als hij verkouden is. Om de groei van bacteriën te voorkomen, leeg je de luchtbevochtiger wanneer je hem niet gebruikt. Reinig regelmatig volgens de gebruiksaanwijzing.
11. Het babybadje
Kies je voor een baby-emmer, waarin je baby in foetushouding ligt of voor een traditioneel babybadje? Aan jou de keuze. Voor pasgeboren baby's is een inleg wel zo makkelijk, Zo heb je een hand vrij om hem te wassen.
Zorg dat je de voor jou essentiële spullen op deze checklist in huis hebt. Zo ga je goed voorbereid het moederschap in!
BABYNAAMTOOL
Babynaamtool
Filter op geslacht:
Filter op thema:
Word Pampers lid en krijg