Voor partners: voorbereiden op de bevalling

Je wilt als partner ook zo goed mogelijk voorbereid zijn op de geboorte.

Bekijk de checklist voor de ziekenhuistas om stress op het laatste moment te voorkomenr!

Bereken je bevallingsdatum

  • Vindt de bevalling plaats in het ziekenhuis? Zorg er dan voor dat jouw vluchtkoffer alvast ingepakt is en zet die 2 weken voor de uitgerekende datum klaar. Klik hier voor een complete inpaklijst. Om je zo goed mogelijk op de bevalling voor te bereiden pak je ook een aantal dingen voor jezelf in, zoals een extra hemd, een extra set ondergoed en enkele toiletspullen. Als de dag van de bevalling nadert, zorg dan ook dat je iets te eten en te drinken bij je hebt wat je makkelijk mee kunt nemen.

  • Lees en leer het geboorteplan van je partner uit je hoofd. Zo ben je goed op de hoogte van haar wensen en voorkeuren. Dit bereidt zowel jou als je partner voor op de bevalling.

  • Bezoek het ziekenhuis, als je partner in het ziekenhuis bevalt, zodat je weet waar je kunt parkeren en hoe je moet inchecken.

  • Stel een lijst met namen en/of telefoonnummers op, zodat je iedereen kunt bellen om het goede nieuws te vertellen zodra de baby geboren is. Neem altijd wat kleingeld mee, dit kan van pas komen. Op de grote dag zelf heb je gegarandeerd geen tijd om aan dit soort kleine dingetjes te denken.

  • Houd de foto- of filmcamera met batterijen binnen handbereik.

  • Zorg dat je weet hoe het autostoeltje vast moet worden gezet voor die blije rit naar huis, als je partner in het ziekenhuis bevalt.

Beheer Cookies