In dromenland zo help je je kind lekker te slapen

Niks fijners dan een baby die goed slaapt. Hoeveel uur slaap heeft je kind nodig? En hoe help je hem een handje bij een goede nachtrust?

Slaapkop of wakkere baby?

Net als bij volwassenen heb je onder baby's slaapkoppen en wakkere types. Een gemiddelde pasgeborene slaapt tussen de zestien en twintig uur per etmaal. Vanaf negen maanden zijn baby's gemiddeld twaalf uur per nacht in dromenland en doen ze overdag een à twee korte slaapjes. Na hun eerste verjaardag slapen ze zo'n twaalf uur per nacht en doen ze daarnaast een middagdutje.

Voor het slapengaan

Na een dag vol nieuwe indrukken kan het lastig zijn voor een kind rustig naar zijn bedje te gaan. Je helpt hem met een vast ritueel voor het slapengaan. Neem daar echt de tijd voor. Bijvoorbeeld: na het badje even masseren, een boekje voorlezen, alle knuffels welterusten wensen en een slaapliedje zingen.

Check de luier

Wat als je kind niet wil slapen? Doe de check: heeft hij het te warm, te koud of heeft hij nog honger? Ook een volle en natte luier slaapt niet lekker. Doe je baby dus een luier om die de hele nacht droog blijft. Is er niets aan de hand, kalmeer hem dan in zijn bedje. Zo geef je duidelijk aan dat het tijd is om te slapen. Blijf even bij hem en verlaat vervolgens zachtjes de kamer. Zo voorkom je dat je kind alleen in slaap kan vallen als jij bij hem bent.

12 uur lang droog

Je kind slaapt extra lekker met de nieuwe Pampers Baby-Dry™. Deze luier houdt billetjes maar liefst twaalf uur lang comfortabel droog. De drie absorberende banen zorgen ervoor dat het vocht beter wordt verdeeld. Zo wordt je baby net zo droog wakker als hij gaat slapen!

Beheer Cookies