Wat draagt je baby bij het slapen gaan?

Je kunt je er behoorlijk druk om maken: hoe zorg je ervoor dat je baby het niet te warm en niet te koud heeft in bed. Het gaat om de combinatie kleding, beddengoed en kamertemperatuur. Zet je baby na de eerste dagen geen mutsje meer op in bed. Een baby regelt zijn temperatuur met zijn hoofd, daarom moet het onbedekt blijven. De ideale temperatuur van de babykamer is tussen 16˚C en 18 ˚C.

Als jij een extra laagje kleding nodig hebt, dan heeft je (gezonde) baby dat waarschijnlijk ook nodig.

Als je denkt dat je baby het misschien fris heeft en een warmere pyjama of extra laagje nodig heeft, kun je aan zijn nek of voeten voelen. Is het nekje aangenaam warm, maar heeft je baby altijd koude voeten als hij slaapt, dan kun je hem een pyjama met voetjes aandoen. Een babyslaapzak is ook een goed idee.

Hier zijn een nog een paar tips om je slapende baby 's nachts warm te houden:

  • Zeg dag tegen dekbedden.

    Leg het zachte dekbed maar in de kast tot je baby minstens 12 maanden oud is. Dit kan verstikkingsgevaar opleveren. Kies liever voor een babyslaapzak of maak een ledikant strak en kort op. Dit wil zeggen dat je baby aan het voeteneind van het ledikant ligt, de bovenkant van het bed blijft leeg. Laken en deken stop je goed onder de matras. 

  • Meer is niet altijd beter

    Het is zelfs zo dat meer lagen kunnen leiden tot gevaarlijk oververhitten als hij slaapt. Doe je baby, als algemene regel, één laag meer aan dan jij in bed zou dragen.

  • Probeer erachter te komen waarom hij huilt.

    Is je baby overstuur? De reden kan zijn dat je baby het te warm of te koud heeft. Zijn onrustige gedrag kan een aanwijzing zijn.

Beheer Cookies