Het is niet makkelijk voor ouders om hun baby te zien lijden wanneer die tandjes krijgt. Met deze tips verlicht je de pijn.

1. Koud fruit

Banaan is een gezond tussendoortje. En gekoelde banaan nog beter. Je verlicht er pijn van doorkomende tandjes mee. Vermijd verstikkingsgevaar en maak een fruitfopspeen. Hoe? Neem een doekje, vul met fruit en sluit met keukenkoord. Je kunt afwisselend ander fruit gebruiken. Wat dacht je van gestoomde appeltjes, aardbei, mango of rijpe peer?

2. Koud washandje

Doop een schoon doekje in koud water, wring uit en leg 20 minuten in de ijskast. Als het is afgekoeld, plooi je het in twee en laat je je baby erop kauwen. Hou je kleintje altijd in het oog.

3. Metalen lepel

Leg een metalen lepel in de ijskast. Plaats de achterkant van de lepel tegen het tandvlees van je kleintje. Het koude metaal verzacht de pijn.

4. Tandvleesmassage

Was eerst je handen en masseer daarna zachtjes het tandvlees in cirkelbewegingen.

5. Koud speeltje

Leg het speeltje van je kind in de ijskast en laat afkoelen voor je ‘t hem geeft. De vorm van het speeltje maakt niet zoveel uit. Belangrijker is dat je kind het speelgoedje goed kent. Let erop dat het speelgoed altijd schoon is. Maar gebruik geen giftige producten. Warm water volstaat.

6. Slabbetje

Als je baby tandjes krijgt, produceert hij veel speeksel. Bescherm daarom zijn kleding met een slabbetje of doekje. Het is makkelijker om de kin van je baby zo af te vegen dan telkens om een zakdoekje te rennen. Let er wel op dat je zachtjes over het gezicht wrijft. Zo vermijd je huidirritatie.

7. Knuffels van mama

Soms is de beste oplossing gewoon een knuffel van mama. Ga met je baby op een rustige plaats zitten, kies zachte muziek en wieg je kleintje zachtjes heen en weer. Je knuffels zullen hem kalmeren en jij profiteert van een welverdiend rustmoment

8. Medicijnen

Wil je je kind een medicijn geven zoals Aspirine, Ibuprofen of Paracetamol? Raadpleeg dan eerst je kinderarts. Homeopathie is ook een oplossing. Maar vraag altijd na bij je kinderarts.