Veel baby's sputteren tegen als hun tanden gepoetst moeten worden. We hebben wel wat trucs om tandenpoetsen leuk te maken en die zure gezichtjes om te toveren in een glimlach.

Kies de juiste tandenborstel

Tandenborstels met prinsesjes, superhelden of diertjes maken je leven een stuk makkelijker. Kies een tandenborstel die je kind leuk vindt. Denk aan zijn favoriete kleur of dier.

Of laat je peuter zelf zijn tandenborstel kiezen.

Kindertandpasta

Sommige kinderen houden gewoon niet van tandpastasmaak. Gelukkig zijn er veel tandpasta's speciaal ontworpen voor kinderen. Probeer een paar smaken tot je de favoriet van je kind hebt gevonden.

“Het hoofdkwartier van het tandenpoetsen”

Een leuk (en niet te streng) poetsritueel is heel belangrijk voor een kind.

Wat je kunt doen: installeer een speciale poetsplaats bij de wasbak in de badkamer met:

  • Een tandenborstelhouder speciaal voor je kind.

  • Een opstapje om goed bij de wasbak te kunnen.

  • Een speciale spoelbeker.

  • Een timer of wekker voor een grondige poetsbeurt.

  • En: geef het goede voorbeeld en poets zelf je tanden.

Tandenpoetsspelletjes

Het tandenpoetsen speels aanpakken maakt het leuker. Zeker voor de allerkleinsten. Ook leuk: zing het lievelingsliedje van je kind. Of speel een deuntje via de radio of telefoon. Plezier gegarandeerd! Zeker als jij de tandenborstel als microfoon gebruikt. Heeft je kleintje een knuffelbeer? Zet hem op de wasbak en poets ook zijn tanden.

Beloningsbord

Als je kleintje groot genoeg is, probeer dan eens een beloningsbord. Kinderen houden ervan om met stickers of afvinklijstjes beloond te worden voor goed gedrag.