Zorg voor de te vroeg geboren baby: help je baby aansterken

Te vroeg geboren baby's hebben iedere calorie nodig die ze kunnen krijgen! Deze handige tips kunnen je helpen je kleintje de voeding te geven die hij nodig heeft om in de toekomst aan te komen.

Melkversterker en supplementen

Tijdens de eerste maanden is het dieet van je baby strak voorgeschreven. Als je baby klein is, krijgt hij moedermelk of speciale flesvoeding met een hoger vet- en eiwitgehalte dan normale flesvoeding.

De maag van je baby is maar klein en daarom moet hij regelmatig eten. Om te zorgen dat je baby voldoende eet kun je zijn gedrag en luiers in de gaten houden. Je baby moet er na iedere voeding tevreden uitzien en iedere dag zes tot acht keer ontlasting hebben en tenminste zes tot acht keer een natte luier. 

Maximaliseer voedingen, behoud calorieën

Je kunt je baby niet helpen aan te komen door de voeding te veranderen, maar je kunt er wel voor zorgen dat hij meer uit zijn eten haalt.

Je kunt je baby ook helpen aan te komen door te voorkomen dat hij onnodige calorieën verbrandt. Als je baby geïrriteerd is en zich opwindt of moeite heeft de lichaamstemperatuur op peil te houden, verbrandt hij calorieën die nodig zijn om te groeien en zwaarder te worden!

De kangoeroemethode is een geweldige manier om je baby te kalmeren en te helpen rustig te blijven. Je lichaam reageert zodanig dat de temperatuur van je kleintje optimaal blijft. Huidcontact zorgt er ook voor dat te vroeg geboren baby's sneller aankomen.

Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat je baby alle essentiële voedingsmiddelen binnen krijgt om te groeien, maar maak je geen zorgen. Je baby zal groeien, misschien wel sneller dan je ooit voor mogelijk hield!

Beheer Cookies